Теренът на политическата битка между ГЕРБ и БСП за втория тур на местните избори се премести от телевизионните студиа и щабовете при спортистите, пише lupa.bg. След като редица артисти и хора на изкуството се разделиха в подкрепата си за кандидата на управляващите Йорданка Фандъкова за София и нейната опонентка – гражданската претендентка да оглави града Мая Манолова, този път и спортисти се включиха в кампанията.

„Планираме изграждането на 11 нови спортни зали в кварталите – 6 от тях са в училища, а 5 – в партньорство с изявени спортисти и спортните клубове. Продължаваме програмите за подкрепа на детско-юношеските школи и възстановяването на спортните площадки в кварталите.“ Това каза Йорданка Фандъкова на среща с десетки успешни български спортисти, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На срещата присъстваха Петър Стойчев – световен шампион по плуване, Мария Гроздева – олимпийска шампионка по спортна стрелба, Йорданка Благоева – олимпийската медалистка по скок на височина, Здравка Йорданова – олимпийска шампионка по гребане, Ваня Гешева – олимпийска шампионка по кану-каяк, алпинистът Дойчин Боянов, волейболистът Владо Николов и други български спортисти, които подкрепиха кандидатурата на Фандъкова за кмет на София, съобщиха от пресцентъра на управляващата партия.

ГЕРБ и БСП в борба на спортния терен

„На мен много ми харесва София, откакто г-жа Фандъкова ръководи града. Тя е доказала колко добре работи, колко борбена е, колко хората я обичат, затова съм сигурна, че тя ще бъде нашият кмет“, каза Мария Гроздева, единствената българска с 5 олимпийски медала.

ГЕРБ и БСП в борба на спортния терен

„Подкрепям г-жа Фандъкова, защото съм видял на какво е способна и какво е направила за спорта в София“, заяви Петър Стойчев, 11-кратен носител на световната купа по плувен маратон.

Утре пък предстои среща между шефа на столичните социалисти и избран за пореден мандат общински съветник Калоян Паргов с именити наши спортисти.
Запалиха колата на кандидат за кмет на село ПопицаНеизвестни запалиха колата на претендентката за кметския пост в село Попица, община Бяла Слатина Нед…Nov 1 2019skafeto.com

loading...