митов нова телевизия

ГЕРБ няма да върне мандата в рамките на днешния ден. Това обяви пред журналисти предложеният за премиер от коалицията ГЕРБ-СДС Даниел Митов, предава Дир.бг.

Той съобщи, че утре сутрин ще има заседание на Изпълнителното бюро, на което ще бъде взето решение как да се процедира и дали да бъде върнат мандатът.

„Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме намерение да говорим за съставяне на кабинет. За съжаление, както вчера, така и днес „Има такъв народ“ отказа да води разговори с мотива, че предизборните им ангажименти не включват диалог с партиите на статуквото“, заяви Митов.

Предложеният за премиер се обърна към партията на Слави Трифонов с думите, че зад т.нар. „партии на статуквото“ стоят стотици хиляди избиратели и отказът от диалог не е политическо поведение, което може да бъде поддържано дълго време.

„Рискът е да изпаднем в ситуация, в която няма стабилно управление и няма да има предвидим политически процес. Няма да е ясно какво да очакват българските граждани в следващите месеци“, добави Даниел Митов.

Той изтъкна, че ГЕРБ е партия с ясно разписани процедури и подход, а в момента задкулисието е овладяло всички тези, които са „крещяли досега срещу него“.

В отговор на въпрос има ли кабинет, който не биха подкрепили, Митов отговори: „За мен БСП е партията, с която сме идеологически опоненти и която няма как да подкрепим“.

Виж още:Борисов обяви номинациите в кабинета на Митов и отсече: Куцук, куцук, ама главата ми е здраваПремиерът в оставка, отпуск и болничен Бойко Борисов свика заседание на коалицията ГЕРБ-СДС в болниц…Apr 20 2021skafeto.com

Митов с първи думи след номинацията: Ще бъде много сложноДнес ще преговаряме за председател на НС. Тепърва предстоят консултации. Това заяви Даниел Митов от …Apr 15 2021skafeto.com

Вижте прякора на кандидат-премиера МитовТипично в стила на незабравимия Димитър Чорбаджийски – Чудомир, българинът-шегобиец вече измисли пря…Apr 14 2021skafeto.com

Кой е фаворитът за премиер на новия кабинет Даниел Митов?Бившият външен министър в кабинета „Борисов 2“ – Даниел Митов, е най-вероятният избор за министър-пр…Apr 14 2021skafeto.com


loading...