борисов немски

ГЕРБ стана първата партия, която ще ползва без да плаща наем централата си в административната сграда на НДК.

В сряда правителството отпусна безвъзмездно на ГЕРБ 16-ия и 17-ия етаж от сградата, известна като ПРОНО, за срок от 10 години, съобщава Лупа.бг.

Досега управляващата партия ГЕРБ плащаше наем за помещенията, в които са настанени ръководството и централната ѝ администрация.

Безвъзмездното ползване на държавни офиси за партийни централи бе предвидено с изменения на Закона за политическите партии от лятото на миналата година. Тогава партийната субсидия бе намалена на 1 лв. на получен на парламентарни избори глас, след като преди това бе 11 лв. В замяна партиите получиха правото да не плащат наем на държавата за централите си. Впоследствие от началото на тази година партийната субсидия бе увеличена на 8 лв. на получен глас, но безвъзмездното ползване на партийните централи остана.

Готвят се документите, които да разрешат отпускането на безплатни офиси и на останалите парламентарни партии, твърдят пред “24 часа” служители в Министерския съвет.

Проблемно е обаче, че за тях екстрата ще се забави, защото нещата се усложняват от това, че са влезли в парламента в коалиции. Така става сложно описването на имотите.

Виж още:Истината лъсна: ДПС е патерица на ГЕРБ, двете партии ратифицираха СЕТАПарламентът ратифицира СЕТА на първо четене. „За“ гласуваха 110 народни представители, „против“ – 98…Jan 30 2020skafeto.com

Дариткова: Без избори тази година! Нинова: ГЕРБ вреди на България! Карадайъ: Стига оправдания, 10 години са на властГЕРБ ще продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на Бъ…Jan 15 2020skafeto.com

Президентът след срещата за изборния процес: Управляващите избягаха! ГЕРБ: Не ни е канилИзненадващо съобщение от пресцентъра на ГЕРБ обиколи медиите преди минути. След като по-арно днес Ру…Jan 17 2020skafeto.com

loading...