жалби блокадите

ГЕРБ даде извънреден брифинг, в който призова протестиращите, които са блокирали Орлов мост в София, да не проявяват агресия, а да водят диалог, предава Дир.бг.

„Уважаване правото на всеки един да протестира, и ние сме го правили по времето на тройната коалиция, на управлението на Пламен Орешарски, но не за сметка на мирните граждани. Не може малцинството да определя какво да се случва в един двумилионен град, затова има демокрация и избори“, категоричен бе депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който говори от името на партията.

Той каза, че всички структури на партията на Бойко Борисов категорично осъждат „това, което се случва – затварянето на кръстовища да е за сметка на гражданите“.

„Няма да получат тази агресия, каквато е целта, но да знаят, че те нарушават свободата на други хора. Ние не сме съгласни, че това е мирен протест“, каза още Ненков.

Той каза, че с този протест се блокира двумилионен град, а има и желание и за блокиране на магистрали.

„Никъде по света не сме виждали такова нещо. Трябва хората от палатките да разберат, че няма как да убедят останалите, че това е волята на държавата“, категорични бяха от ГЕРБ по повод недоволните на Орлов мост.

От думите на Александър Ненков се разбра, че няма да се подхожда със сила към протестиращите.

„Държавата няма как да излезе с БТР-и и водни оръжия, не искаме ескалация на напрежението“, категоричен бе депутатът.

Той даде за пример, че в други държави се налагат все повече мерки, а икономиките се сриват.

„Разумът говори, че не можем да отидем в криза – държавата без парламент и със служебно правителство не могат да се гласуват нито социални, нито икономически мерки. Можем и сега да направим избори, но това е абдикация от отговорността“, каза още Ненков.

Той коментира и агресията, която се случи сутринта между Петър Кърджилов и жената, която се яви сред протестиращите като защитник на правителството на Бойко Борисов и при което настъпи арест на Кърджилов. „Жената не е член на ГЕРБ и никога не е била член на партията“, увери той след коментарите, че тя е изпратена там като провокатор.

Виж още:Провокацията на бабата от Орлов мост успя! СДВР: Вдигаме тона срещу протеста„Ще вдигна тона! Тази сутрин се случи инцидент на Орлов мост, така ще го нарека, защото от няколко д…Jul 31 2020skafeto.com


loading...