ГЕРБ Пловдив

Бившият шеф на „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев (ГЕРБ), който е филолог по образование, оглави Правната комисия в новия Общински съвет на Пловдив. Новината съобщи сайтът „Пловдив прес“. В групата на ГЕРБ няма юристи, а Правната комисия е от най-важните, затова и председателското място не е отстъпено на някого от завършилите право съветници от другите партии, посочва изданието.

Представители на управляващата партия ще държат седем от 11-те комисии в местния парламент. Общинари от Демократична България ще ръководят две комисии, на ВМРО – една, на „Кауза Пловдив“ – също една. Социалистите остават без шефско място в комисия, въпреки че групата им е втора по големина след тази на ГЕРБ.

Иначе юристите Георги Колев от ЗС „Ал. Стамболийски“, Йордан Иванов от Демократична България, Слави Георгиев от НФСБ и Евелин Парасков от Съюз за Пловдив са членове на възловата комисия.

Председател на комисията по бюджет и финанси ще е досегашният шеф на Инспектората Ангел Славов от ГЕРБ. Екологията и комуналните дейности ще се ръководят от Иван Вичков от ГЕРБ. Шеф на комисията по здравеопазване и социални дейности е Веселка Христамян от Демократична България, а на „Образование, наука, вероизповедание, етнически въпроси” – Едуард Сарафян от „Кауза Пловдив“. Стефан Дедев от ГЕРБ оглави комисията по общинска собственост и стопански дейности, а Стефан Послийски от ВМРО – „Култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения”.

Добромира Костова от Демократична България, която лидер на Зеленото движение, ще ръководи комисията по устройство на територията и жилищна политика.

Логичен е изборът на бившия зам.-кмет по транспорта Златин Велев (ГЕРБ) за председател на комисията по обществен ред, транспорт и защита при бедствия. Същото важи и за избора на Атанас Узунов (ГЕРБ) за шеф на „Младежки дейности и спорт”.

Противодействието на корупцията е поверено на Ясен Михайлов от ГЕРБ.Кой може да победи ГЕРБ?„Кой може да победи ГЕРБ?“ е коментар на Петър Волгин в сайта retro.bg. Публикуваме го без намеса. …Nov 12 2019skafeto.com

loading...