гергов председател

Георги Гергов също гласува за нов областен председател на партията. Пост, който той заемаше два мандата и бе заместен миналия ноември от Атанас Петков. Този избор, обаче беше касиран от Контролната комисия заради пропуски в процедурата.

„Ще видим като преброим бюлетините, тук са пратили хора от София, проверяват ни, гледат като престъпници“, посочи пред БНР Гергов, описвайки как изборът специално се наблюдава от Изпълнителното бюро.

Самият Гергов също участва в гласуването, поканен като председател на градската организация. Докато изчакваше в кабинета си резултатът от вота, даде първото интервю след гласуването на неговото изключване от партията.

По думите му неговото отстраняване с гласуване на Националния съвет не е легитимно, защото по устав може да го изключи само първичната партийна организация, в която членува. Обратното твърдение е просто оправдание, че не го изключва Корнелия Нинова, а НС, смята Гергов.

„В Пловдив нещата винаги са се случвали демократично и спокойно, а сега има едно напрежение, то дали е около мен или е предизборно, нямам идея“, казва той.

По думите му, въпреки това трябва да се запази самообладание и да се гледа за единството в партията.

На въпрос как си обяснява инициативата на ръководството за неговото изключване от партията Гергов отговори: „Не разбирам всички хаотични движения и практики, които носят само загуба за БСП“. По думите му проблемът не е в него.

„Проблемът е в букет от проблеми, които се струпват на националното ръководство и те в старанието си да са и красиви и умни правят това, което се случва. Започна се с Румен Радев, кмета на Перник, сега може би ще започнат с Видин, Варна… Не само и изборите, които предстоят и кой ще реди депутатските листи, но и други скандали определят сегашното поведение на ръководството“, каза още Гергов. Опитът е да се прикрият скандалите.

Гергов припомни, че е възразил още преди прекия избор на председател, който той определи като път за превръщане на БСП в лидерска партия. „Изчаквам да видя дали ще вразумят и ще спрат това преследване срещу всички знаещи и можещи хора в партията“.

„Нашите хора искат победа и сега, когато имаме шанс, ние създаваме вътрешни борби. В БСП се налага нещо, което не е присъщо за партията, което тя не може да приеме, това е чуждо тяло- еднолична власт и да се мачкат и газят обикновени хора, които спечелиха избори. Аз съм социалист по убеждения – без значение дали е беден или богат“, каза Гергов на въпрос какво политическо бъдеще вижда за себе си.

Виж още:Доктор печели мястото на Георги Гергов в БСП-ПловдивСоциалистите от Пловдив област избраха нов областен председател на мястото на Георги Гергов. Това е …Jan 10 2021skafeto.com

loading...