Близо 800 са издадените актове в цялата страна на хора, които се разхождат в паркове и градини след наложената от здравния министър забрана на 20 март. Наложените глоби за разходки в паркове и градини са на стойност 5000 лв., което означава, че до момента са наложени санкции за близо 4 млн. лева, съобщава БНР.

Около 370 са досъдебните производства заради нарушена карантина. Най-често става дума за хора, които самоволно са напуснали адреса си, въпреки че имат забрана за това.

За момента няма сериозни инциденти по пропускателните пунктове на областните градове, уточниха още от МВР. От полицията напомнят на шофьорите да носят по няколко попълнени декларации, тъй като е нужно да остават копие на всеки преминат пункт.

Служебните бележки от работодател остават у пътуващите, но е по-добре да имат копие и от този документ, ако случайно им бъде поискано.

Глоби за 4 млн. лв. за разходки в паркове и градини до момента (СНИМКИ) Глоби за 4 млн. лв. за разходки в паркове и градини до момента (СНИМКИ) Глоби за 4 млн. лв. за разходки в паркове и градини до момента (СНИМКИ) Глоби за 4 млн. лв. за разходки в паркове и градини до момента (СНИМКИ) Глоби за 4 млн. лв. за разходки в паркове и градини до момента (СНИМКИ)

Снимки: ФБ група „Забелязано в София“ и „Забелязано в Пловдив“

Фалшива заповед от министър Кирил Ананиев е пусната в интернетФалшива заповед от името на здравния министър Кирил Ананиев е пусната в интернет, съобщава в. „24 ча…Apr 2 2020skafeto.com


loading...