глоби КАТ

Шофьорски глоби за 109 003 332 лева по влезли в сила наказателни постановления, фишове и електронни фишове не са платени на КАТ от 2016 година насам. Данните съобщи вътрешният министър Младен Маринов в отговор на въпрос от депутатката от „Воля“ Боряна Георгиева, предаде „Труд“.

Според Маринов, от 2016 г. насам компютърната система с наказателната дейност на „Пътна полиция“ е свързана с Информационна система „Събиране“ на Националната агенция по приходите (НАП). Оттогава всички глоби, които не са платени в дадения по закона срок, се изпращат автоматично за принудително изпълнение в приходната агенция.

Средно годишно сумата е към 25-26 млн. лв. и се отнася за около 320 000 наказателни постановления, фишове и електронни фишове на КАТ.

Колко от тези пари обаче са били събрани принудително от НАП, в МВР не знаят, затова министърът на вътрешните работи съветва депутатката да пита финансовия министър Владислав Горанов, отговорен за НАП.

Същата депутатка е попитала и кога в патрулките на КАТ ще има ПОС-терминали за плащане на глобите. Младен Маринов й отговаря, че това ще стане скоро, защото от декември м. г. МВР има сключен договор и предстои неговото изпълнение.

Още от България


loading...