голяма група мигранти

Унгарската полиция временно затвори границата със Сърбия, след като голяма група мигранти се появи там и поиска да бъде пусната, предаде БГНЕС.

Това се случва седмица, след като 60-70 души се опитаха да влязат в Унгария през нощта на друг сръбски граничен пункт, подтиквайки служителите от службите за сигурност да изстрелят предупредителни изстрели във въздуха.

Унгарската полиция отчита рязко увеличение на опитите за преминаване на южните граници на страната от декември.

Сръбски граничен полицай потвърди, че „около сто мигранти“ са в зоната между Сърбия и Унгария, настоявайки унгарските власти да ги пуснат. Той добави, че са мирно настроени и отказват да дадат подробности за това как са стигнали до граничната зона.

Нов бежански натиск към Европа. Затварят се граници

„Действията ни са мирни. Искаме да ни бъде разрешено да продължим пътя си към Западна Европа„, каза мъж пред новинарския сайт HVG.hu.

Някои от групата заявиха, че са от Сирия, Афганистан и Йемен и че ще останат в района между двете граници, докато не бъдат пуснати.

Плакати в ръцете на някои мигранти, гласят „Ние сме просто бежанци, а не престъпници“ и „Оставете ни да пресечем“.

Сръбският министър на отбраната Александър Вулин заяви, че пътува към границата, съобщи сръбската държавна телевизия РТС, без да даде подробности.

Съветник на унгарския министър-председател Виктор Орбан заяви миналата седмица, че през миналия месец са направени повече от 3400 опита за преминаване на южните граници на страната, в сравнение с няколкостотин месечно миналата година.

Вижте още:

Гърция строи плаваща ограда в морето, за да спира бежанцитеПравителството на Гърция смята да построи плаваща ограда, за да спре мигрантския наплив към гръцките…Jan 30 2020skafeto.com

Бежанци: Не искаме да ходим в Германия, в България е по-хубаво!Тя е от Афганистан. Той идва от Сирия. Пристигнали са в България като бежанци. И са решили да остана…Dec 22 2019skafeto.com

Страната на чудесата: България храни бежанците двойно по-скъпо от децата и болнитеБългария храни бежанците у нас два пъти по-скъпо, отколкото е отредено за болните, затворниците и до…Dec 13 2019skafeto.com

Бежанци отупали ловеца Динко с желязоБежанците удряли Динко Вълев с желязо, докато се опитвал да ги залови вчера, разказа ямболията след …Nov 6 2019skafeto.com

loading...