граничен полицай сватба

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Загиналият при престрелка до елховското село Голям Дервент граничен полицай е готвел сватба с любимата си, съобщи Нова тв.

Петър Бъчваров е на 32 години. Последните 8 от тях е на служба в „Гранична полиция“. Родом е от Елхово, неговият баща е бил началник на местното управление на МВР. Майка му е учителка. Едно дете е в семейството. Петър не е бил женен, но негови близки споделят, че е планирал сватба с приятелката си.

От основното училище, през школата в Пазарджик, до работата рамо до рамо на граничната бразда, синът на Величка Динева и убитият Петър Бъчваров са почти неразделни. Един изстрел променя това. „Снощи в 5 часа са били заедно и си бил купил кола. Тази вечер имали уговорка да почерпи за новата кола. Отиде на смяна и не се върна“, каза жената. Тя познава убития Петър от малък. Често изпитва страх за сина си, който също е граничен полицай. „Нашите полицаи не са защитени. Носи пистолет, няма право да стреля – ми той го носи само да му тежи“, споделя Величка Динева.

Хората в района виждат мигранти всеки ден. Напоследък все по-често. Потресени са от убийството на граничния полицай. Жителите на пограничните села смятат, че докато България и Турция не се разберат каналджиите да бъдат спирани още преди границата, ситуацията няма да се промени.

Шокирани от случилото се, хората от селото споделят, че мигранти ежедневно преминават границата ни и от години живеят в страх.

„Аз съм работил горе на границата от януари месец до април. Полагахме кабели на камерите и сме ги виждали. Турците им помагат. Слагат стълби, качват се и минават“, сподели местен жител пред bgonair.

Хората в Елхово се опитват да намерят обяснение как се стигна до смъртта на младия граничен полицай и кой носи отговорност. Негласно се знаело, че на полицаите им е забранено да стрелят.

„Едно време такива полицаи нямаше, ходеха военни, пак по двойки, а сега един решава и гърми“, коментира възрастен мъж от селото.

Погребението на сержант Бъчваров ще е днес в гробищния парк на Елхово. В днешния ден е обявен и траур в града.

Виж още:Вече има задържани в Турция за убийството на граничния полицайТурската прокуратура преди минути съобщи на нашия международен отдел, че са задържани двама души във…Nov 8 2022skafeto.com

Две държави на крак заради убития на браздата граничен полицайВластите в България и Турция обединиха сили в разследването на смъртта на 32-годишния сержант от Гра…Nov 8 2022skafeto.com

Група мигранти са стреляли по граничния полицай и военния от турска територияГлавният секретар на МВР Петър Тодоров и вътрешният министър Иван Демерджиев дадоха повече информаци…Nov 8 2022skafeto.com