Грипна ваканция

Правилният вариант при повишена грипна заболеваемост на деца и ученици е обявяване на грипна ваканция. Това смята председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на столичното 119. СУ Диян Стаматов, предава Труд.

“С настоящия темп на увеличаване на отсъстващи ученици, подготовката на обществото, родителите, учителите и учениците е към регионално преминаване към извънредна грипна ваканция. При достигане на 30% отсъствие на ученици в район/община”, посочи той.

По думите му обаче онлайн обучение не е вариант при висока заболеваемост на учители и ученици. “Това би довело до още по-силно дискредитиране на онлайн обучението, заради отсъствие на учители и ученици. Грипът е заболяване. Временно. Най-доброто за по-бързо преодоляване на пика му е с временна 5-10-дневна ваканция, с наваксване на пропуснатия материал след това чрез преструктуриране на теми, а не с отучване”, посочи още Стаматов.

Според него форматът онлайн е уместен при продължително прекъсване на учебния процес, при продължителни ниски температури, при много сняг.

“Грипната ваканция е по-добрата форма при наближаващия ни пик на грипа, за който обществото да се подготви. Нагласата към този вариант е уместна, за доброто здраве на всички”, обобщи той.

Още от България


loading...