Дайнов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Влогърката Цвета Стратиева, която води предаване по БНТ и която преди дни нападна проф. Евгени Дайнов по повод преподавателския му стил, публикува коментар на професора, който обаче по-късно той е изтрил, пише 24 часа.

„Разбирам, че някаква жена Флора или Фауна била написала някакви небивалици по мой адрес…“

Така професорът коментира изказването на Стратиева, че е била свидетелка на силно политизирани лекции, липса на професионализъм и обективизъм при преподаването и несвързани с учебния материал въпроси по време на изпити. Според Стратиева най-добър събирателен образ на тези практики е ръководителят на Катедра “Политически науки” проф. Евгений Дайнов.

В профила на Дайнов действително този пост не съществува, но Флора, явно е успяла да направи скрийншот и да запамети коментара на професора.

Преди дни се разрази скандал между двамата, когато тя сподели: „При г-н Дайнов съм имала всъщност може би най-лесната си шестица в НБУ. Написах едно есе за Платон, в което, общо взето, през няколко реда вкарвах, че всички злини на земята започват и свършват с ГЕРБ и ДПС и това беше. Много хубаво есе според самия Дайнов. Пишеше “Отлично!” на задната страница“, сподели тя във Фейсбук.

Сред въпросите по време на лекциите му били: “Вие, колега, нормален човек, който вярва в демокрацията ли сте, или сте Ганьо?”, или “Има ли тука хора, дето да гласуват за мафията?”.

“Човекът си имаше хубави прякори за политическия елит – Корнела, Боко Тиквата/Мутрата, Зеления чорап/Фатмака (макар че това са скорошни допълнения, през 2019-2020-2021 си го наричаше ген. Радев), Копейкин, лъжепатриотите/Шкембе войвода, фесовете.

Аз откровено не харесвам повечето от хората, които Дайнов визира, с някои от тях съм се карала и публично, с други съм имала какви ли не проблеми, но все пак ми се струва непрофесионално и нередно да наричаш така политически фигури в учебен час и пред студенти“, твърди Стратиева.

Виж още:Скандал! Ето как се изкарват шестици при пушещия в лекции проф. ДайновФлора Стратиева изучава журналистика и работи в БНТ. YouTube каналът ѝ е един от най-забавните, попу…Feb 10 2023skafeto.com