Данела Арсовска

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Лошо ли е да си българин в Македония? От тона и внушенията на официална пресконференция на управляващата партия на Зоран Заев СДСМ в Северна Македония това е лошо нещо, пише Труд. Депутатката от СДСМ Славянка Петровска излезе с изявление от името на партията, в което се разкрива една голяма „тайна“ – че основната претендентка за кметското място в Скопие Данела Арсовска има българско гражданство. Досегашният кмет на столицата Петър Шилегов, станал известен и у нас, че е антибългарски настроен и, че не позволява охрана и контрол от вандали на паметника на Гоце Делчев в Скопие, защото това е подарък от България, в неделя ще се изправи на балотаж срещу независимия кандидат за кмет Данела Арсовска.

На огромен екран зад трибунката на Петровска бе прожектиран Указ за българско гражданство, но не на Данела Арсовска, а на Даниела Арсовска. Дали това е Указ за българско гражданство на въпросната жена, ние тук не обсъждаме. Също така не обсъждаме факта, че българско гражданство се получава срещу документ за български произход и, ако Данела Арсовска и Даниела Аросовска са едно и също лице, означава, че това лице е предоставило документи за своите предци, че са се декларирали и считали на времето за българи.

С разтреперан глас г-жа Петровска съобщи пред медиите като ужасна и възмутителна тайна, според тона на изявлението, че кандидатката за кмет на централната община в Скопие, Данела Арсовска „цели десет години е имала резервна татковина!“.

Възмутената партийка от партията на Зоран Заев пита: „За чий интерес е това?“, и заключава категорично, че „Не може Арсовска да се грижи за интересите на скопяни, когато има българско гражданство и е почетен консул на Унгария – това е класическо подценяване и вредителство на скопяни!“. Становището на СДСМ се подсилва и от още един „страшен“ факт от биографията на Арсовска, че е свързана с още една държава от ЕС, като почетен консул на Република Унгария.

Партийният призив на превъзбудените предизборно партийци, уж желаещи да се присъединят към Европейския съюз, завършва с пламенния призив: „Нека на 31 октомври да излезем масово да гласуваме, да се обединим и да не позволим чужди интереси да ни движат главния град Скопие!“.

Председателят на фондация „Македония“ Виктор Стоянов коментира, че в Северна Македония различни граждани заемат държавни постове, в това число сърби, но никога в Северна Македония не се е поставяло на въпрос, че сърбите защитават „чужди интереси“. Това и през ум не може да им мине. Идеологемата от времето на комунистическа Югославия, че сърбите са ни братя, а българите врагове, остава и до днес, коментира Стоянов.

Виж още:Грозно! Български гробове поругани в МакедонияКостите на близо 400 български войници, загинали в Първата световна война, са изринати от две масови…Oct 13 2021skafeto.com

Как македонците броят българите в РС МакедонияКултурният център „Иван Михайлов“ в Битоля огласи писмо, което е изпратил до посланиците на държавит…Oct 7 2021skafeto.com

САЩ продължава да натиска: Погрешно е България да спира Северна Македония за ЕСПогрешно е България да използва двустранен спор, за да спре стремежите на Северна Македония към ЕС. …Sep 21 2021skafeto.com

Македонска телевизия показа поверителен документ за разрешаване на спора между България и РСМИма нов нонпейпър за разрешаване на спора между властите в България и Република Северна Македония (Р…Sep 15 2021skafeto.com