Даниел Александров

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до парламента на Република България (НС) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на депутат в 49-ото Народно събрание. Това съобщиха от обвинението.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка със започнато на 31 май 2023 г. разследване и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на народния представител за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май 2023 г., в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвукупление по отношение на дете на 14-годишна възраст.

Като народен представител Д. А. е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет. Съобразно чл. 220, ал. 1 от НПК наказателно преследване срещу лице с имунитет може да се проведе едва след отпадане на имунитета. С оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на НС, а когато то не заседава – на председателя на НС.

Според сайта Lupa.bg, става дума за депутата от ГЕРБ Даниел Александров. Той е първи мандат народен представител от ГЕРБ-СДС и често може да бъде забелязан в компанията на Бойко Борисов. Александров е бивш шампион по борба. Той не блести като експерт по каквато и да е тема и до този момент не е дал нито едно интервю. Според запознати, имал забрана да говори публично, за да не се излага.

Вижте още:
Гешев подпука още двама депутати след БойкоГлавният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-то Народно събрание искане за св…Jun 5 2023skafeto.com

Проф. Пламен Киров: Следващата седмица очаквам да се прекрати на мандата Гешев„Обикновено в България нещата, които планираме като временни са най-трайните. Много е възможно това …Jun 7 2023skafeto.com