момиченце Благоевград

Екипи на ДАНС и МВР влязоха в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Акцията е започнала тази сутрин, иззети са документи, съобщава Дир.бг.

Най-вероятно става дума за документи, свързани с търговията на електрически ток на енергийната борса.

Предишната акция на ДАНС и МВР беше през от август, когато екипите им влязоха в БЕХ, ЕСО и НЕК заради високите цени на тока на енергийната борса. Тогава бе оповестено, че прокуратурата е разпоредила на спецагенцията за национална сигурност да извърши проверка на рекордно високата цена на ел. енергията за бизнеса.

Тогава бе съобщено, че наблюдаващият прокурор лично е изискал документи и информация от Министерство на енергетиката, Български енергиен холдинг, Българска независима енергийна борса и други институции, с цел да се установи налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, в частност такова от компетентността на Специализираната прокуратура.

През последната година неведнъж бизнесът се оплаква от прекалено високите цени на ел. енергията, които вече се отразиха и на инфлацията.

От КЕВР потвърдиха за акцията и допълниха, че са предоставили всички изискани от тях документи, като активно сътрудничат на разследващите. Официално от органите на реда и от ДАНС все още няма съобщение за причината за проверката.

Акцията на ДАНС и МВР продължава в момента.

Виж още:Цените на стоки и услуги скачат главоломноЦените на стоки и услуги тръгват нагоре заради непрекъснатото поскъпване на природния газ, а от там …Sep 23 2021skafeto.com

Жесток удар за почитателите на домашна лютеницаМинимум с 30% по-скъпо ще излезе приготвянето на домашна лютеница тази есен. По-високата цена е микс…Sep 19 2021skafeto.com

Цените в Турция вече стават жестокиГермания се бори с инфлация от четири процента, а в Турция тя гони 20 на сто. За една година храните…Sep 20 2021skafeto.com


loading...