ДАНС физическа подготовка

Държавните служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) ще трябва да осъществяват обща физическа подготовка чрез специално предвидени за тази цел занимания с физически упражнения или вид спорт, съобщава „Монитор“.

Физзарядката ще трябва да продължи не по-малко от два астрономически часа седмично – вторник и четвъртък – един в работно и един в извънработно време, които са последователни. Това предвижда проект на Инструкция за условията и реда за поддържане на физическата подготовка на държавните служители в Държавна агенция „Национална сигурност”, публикуван миналата неделя за обществено обсъждане.

Проектът на инструкция е изготвен в изпълнение на разпоредбата на чл. 68 от Закона за Държавна агенция „Национална сигурност”, съгласно която по време на службата си държавните служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ са длъжни да поддържат физическата си подготовка по ред, определен с инструкция на председателя на агенцията.

Целта на часовете по спорт е членовете на ДАНС да поддържат форма както със специализирани, така и с общи тренировки, за да постигат по-добри резултати в работата си.

Държавните служители, заемащи длъжност главен експерт или по – ниска също ще имат изпити, които ще се оценяват с „изпълнил“ или „неизпълнил“, в зависимост от резултатите им.

Тези, които нямат възможност да посещават заниманията по физическо, пък ще трябва задължително да участват в пешеходни походи, които ще се провеждат веднъж месечно.

Самите тренировки пък няма да повлияят на държавния бюджет, се посочва в мотивите за проекта.

Още:
7 причини да преместим ежедневната си тренировка сутринтаОкончателното събуждане в ранните утринни часове обикновено съдържа няколко ритуала, които по-голяма…Jul 25 2019skafeto.com

Виц: Тайните служби на България, Русия и САЩ се събрали на конференция „Къде се работи най-секретно?“Виц на деня: Тайните служби на САЩ, Русия и България се събрали на конференция на тема „Къде се рабо…Oct 18 2019skafeto.com

Тест на специалните служби за 15 секунди разкрива много за васОще от деца ни казват колко е важно да развиваме вниманието си. Понякога в работата ни от нас се изи…Aug 13 2018skafeto.com

loading...