Дариткова

„България в ситуация на криза се нуждае от единство и отговорни решения. Ние нямаме врагове, имаме опоненти. Смятаме, че може да се търси консенсус по много въпроси. Безпринципни коалиции никога не сме правили и няма да правим”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, предава Епицентър.

„Винаги сме държали коалициите, които правим да са на базата на единство в програмата и на създаване на обща програма за управление. Доказали сме, че сме достатъчно отговорни и принципни. Търсим възможност да приемаме решения и да носим отговорност и като самостоятелна политическа сила”, каза още тя.

„Имаме решение на Национална конференция на ПП ГЕРБ да не се коалираме с БСП. Нямаме такова за ДПС, но коалициите, които правим се основават на обща програма и носим отговорност за решенията си. Показали сме това. В този парламент сме търсили подкрепата в ДПС по национално-отговорни теми“, разясни още Даниела Дариткова.

„Сега водим разговори единствено със СДС, с които можем да се явим заедно на изборите, защото нашите политически програми и европейско-политическо семейство съвпадат”, посочи още председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите й е признак на лоша парламентарна практика да се променя Изборния кодекс непосредствено преди изборите. „Това ще създаде впечатление и ще позволи да се внушава, че изборите няма да са честни и коректни”, каза Дариткова. И допълни: „Внушението, че изборният процес не може да бъде отразяван коректно и че са възможни някакви манипулации само допълнително ще откаже гражданите да участват в него”.

Тя посочи, че правомощията на президента се свеждат до това с указ да определи датата на изборите. „Правомощията на представителите на политическите партии в парламента са да обсъждат и изменят Изборния кодекс. Обсъждахме го през октомври, 2020 година – тогава нямаше такива предложения”, коментира Дариткова.

Виж още:Напрегнати консултации при президента – какво си каза Румен Радев с ГЕРБ и БСППредставители на ГЕРБ се отзоваха на поканата на президента Румен Радев да обсъдят с него предстоящи…Jan 12 2021skafeto.com

„Алфа рисърч“: Инфарктна разлика между ГЕРБ и БСП, 6 партии в парламентаВ политиката нещата трябва да се правят навреме и обмислено. Днешните консултации щяха да имат разли…Jan 5 2021skafeto.com

loading...