дариткова

ГЕРБ ще продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация за новия политически сезон, предаде Агенция „Фокус“.

„И през тази сесия парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнение на програмата на управляващото мнозинство. Тази наша позиция не е самоцелна. Тя е израз на ангажимента ни да продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България. Предстои ни година, в която няма да бъдат провеждани избори. През отминалата 2019 г. в рамките на два избора българските граждани ясно показаха, че искат промяна и развитие, но не през радикализъм и революция, а през разум и почтеност. Затова през тази година няма да има предсрочни избори“, заяви още д-р Дариткова.

Тя посочи, че отвъд напрежението на предизборните кампании през 2020 г. може да се постигне политическо съгласие по дългосрочни приоритети за българското общество и да се направи така, че изпълнението им да не зависи от едно или друго управление. По думите й в началото на настоящата година още в първите й дни се очертават контури на напрежение във вътрешен и международен план.

„За да отговорим на предизвикателствата, пред които ще бъде изправена България трябва да проявим воля за единство и водене на диалог между различните политически сили без значение дали са в управлението или в опозиция“, допълни още д-р Дариткова.

Тя подчерта, че през тази парламентарна сесия ще продължим да утвърждаваме образованието като основен и дългосрочен приоритет на управлението. Д-р Дариткова заяви, че ГЕРБ са наясно, че ниското доверие в партиите като основни субекти на демокрацията я руши.

„Надяваме се, че всички политически сили ще подходят отговорно към тези теми. Убедени сме, че дебатът, който предстои трябва да се проведе отвъд спекулациите и взаимните обвинения, а решенията, които ще вземем трябва да се изградят върху основите на обществено и политическо съгласие. Провеждането на изборите и финансирането на политическите партии са фундаментални въпроси за всяка демократична и политическа система. От ГЕРБ се ангажираме да дадем максимални гаранции, че всеки глас на български гражданин има важно значение за развитието на демократичния процес в страната“, допълни още д-р Дариткова.

БСП работи за сваляне на правителството на ГЕРБ, ние предлагаме нов модел на развитие! ГЕРБ призовава за консенсус, когато са поставени в ъгъла, този призив не е искрен.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова в първия ден от работата на парламента след коледната ваканция.

ГЕРБ заложиха корупцията в законодателството! Вкарвате държавата от криза в криза, гасите пожари, които сами подпалихте, заяви Нинова.

ГЕРБ обещаваха стабилност и развитие, но вместо тях има хаос. Превърнахте политиката в търговия, но премиерът си плаща „такса спокойствие“ с парите на народа, каза още лидерът на социалистите.

ГЕРБ няма с какво повече да се оправдава – от 10 години са на власт и днешните проблеми се държат единствено и само на ГЕРБ. Популизмът, екстремизмът, омразата и ксенофобията официално властват благодарение на ГЕРБ. Ситуацията днес изисква не приказки, а действия – спешни действия, решителни действия.

Ние от ДПС призоваваме да превърнем 2020 г. в година на консенсус, които да определят пътя на демократичното развитие на страната.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в изявлението си от парламентарната трибуна в първия ден от новата сесия на парламента.

10 години властта върви по инерция, заяви още лидерът на ДПС. Управление на база ценностно мнозинство и програма за догонващо развитие – за това призова той от парламентарната трибуна.

Виж още:Докога ще горят все бушони? Време е вече да гръмне и този, който ги постави по местата имДокога ще горят все бушони, пита проф. Николай Слатински в остър коментар по повод екологичната и уп…Jan 13 2020skafeto.com

Скоро ще се сгромолясат и правителството, и Борисов. Диагнозата е медицинскаПрез 2020 г. ще се сгромолясат и правителството, и Борисов. Диагнозата е медицинска. Това прогнозира…Jan 14 2020skafeto.com

loading...