Виолета Балабанова

Две деца са пострадали при инцидента с автомобил на НСО снощи около 20 часа на кръстовището на бул. „Драган Цанков“ при столичния КАТ. Освен 14-годишното момче, което е в тежко състояние, в реанимацията на болницата е настанено и 14-годишно момиче.

14-годишното момиче е с мозъчна контузия, в стабилно състояние е и без опасност за живота. 14-годишното момче е в по-тежко състояние. 19.55 часа е станала катастрофата, 20.10 часа е постъпило в Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“. 20.20 момчето е хоспитализирано“, съобщи директорът на болница „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков.

Той уточни, че на детето са направени всякакви изследвания. „Момчето е с черепно-мозъчна травма, мозъчен отток, мозъчна контузия, което също е средна черепно-мозъчна травма, в съзнание, контактно, адекватно, на самостоятелно дишане. По-тежка е лицево-челюстна травма с избити зъби и счупен нос, подлежи на оперативна интервенция. Има счупена предмишница, която също ще бъде оперирана. Освен това детето има гръдна и коремна травма, които за момента са за наблюдение“, посочи още изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Анна“.

Момчето е в тежко състояние, но то е стабилизирано. Лекарите се опасяват от гръдната и коремната травма. За него ще бъде свикан консилиум от неврохирург, коремен хирург, педиатър. Състоянието му ще бъде консултирано от най-добрите специалисти в областта на детската трамватология. В контакт сме с колегите от „Пирогов“. Това съобщи тази сутрин д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ „Св. Анна“.

Късно снощи от НСО изпратиха официално становище за инцидента. В него се казва, че вече е в ход досъдебно производство и че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки.

Виж още:Кола на НСО блъсна 14-годишно момче, борят се за живота му14-годишно момче продължава да е с опасност за живота, след като беше блъснато от кола на НСО в стол…Dec 13 2019skafeto.com

loading...