Дебатът за София

За да се справим с трафика, трябва да продължим с обновяването на градския транспорт, като залагаме на електробуси. Другото важно е инфраструктурата – продължаване на строителството на Околовръстния път на София и вътрешнокварталните рингове.

Това заяви в ефира на БТВ кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя участва в дебат заедно с другите основни претенденти за кметския пост – гражданския кандидат Мая Манолова. арх. Борислав Игнатов от „Демократична България“, Ангел Джамбазки от ВМРО и Борис Бонев от „Спаси София“. „Темата с чистия въздух е най-важната в момента. Аз се радвам, че всички кандидати припознават мерките, които сме взели до този момент. Те са над 100. Ние залагаме на намаляване с 1/3 на домакинствата, които се отопляват с твърдо гориво. Предложила съм на Народното събрание да се инкриминара гореното на отпадъци. Другото е модерен градски транспорт, за да слезем от автомобилите си“, добави Фандъкова.

„Проблемът с трафика в София може да се реши с обновяване на светофарната система. В моята програма ясно е разяснено как ще се случи това“, обяви арх. Игнатов.

„Не мога да разбера какво е основното мнение на конкурентите ми тук. Основен замърсител на въздуха в София е гореното на гуми, гащи и чорапи в незаконните цигански махали. Те трябва да бъдат премахнати и аз ще направя това“, категоричен бе Ангел Джамбазки.

„Замърсяването на въздуха няма работно време. За чистотата на въздуха е важно да се премине към модела, който замърсява най-много – да плаща повече“, обяви от своя страна Борис Бонев.

„Проблемът с мръсния въздух е огромен в София. Столична община закъсня ужасно с признаването на този проблем и взимането на мерки за справяне с него“, заяви Манолова.

Кандидатите за кметове дебатираха и по темата за презастрояването и ремонтите в София. „Задължително трябва да се промени Общия устройствен план на София и той трябва да се спазва. Така ще се решат проблемите в целия град, а не на парче“, разкри арх. Борислав Игнатов.

„Квалификацията на служителите в общината трябва да бъде повишена и трябва да се направи „черен списък“ на фирмите, които системно не изпълняват задълженията си относно ремонтите в града“, заяви кандидатът на „Спаси София“.

„Аз съм налагала най-високите санкции на всички фирми, които работят в София. Всички фирми трябва да носят освен финансова и друг вид отговорност. Примерно да им бъдат отнемани лицензите. Всички договори на Столична община са публични и могат да се видят на сайта. Там пише сроковете, глобите, всичко. Г-жа Мая Манолова през цялата кампания не спира да работи само с неверни твърдения и внушения. Тя обича да задава въпроси, но не обича да чува отговорите“, категорична бе Йорданка Фандъкова.

„Залагаме на налагането на сериозни глоби за некачествените ремонти. Това е – кратко и ясно. Няма какво повече да се говори по тази тема. Всеки, който говори, че проблемът с презастрояването ще се реши с обезщетения за собствениците, трябва да отговори откъде ще дойдат тези пари. Всички обещават да не се вдигат данъците, но не виждам откъде другаде ще дойдат средствата“, обяви Ангел Джамбазки.

„Ще продължим да строим детски градини и училища. До момента сме построили над 100. Само за следващата година предвиждаме строителството на нови шест детски градини. За съжаление никой от опонентите ми не коментира тази тема. София е свободен град на свободните хора. Не се нуждае от хаос. Разчитам на софиянци да продължим да работим заедно за нашия град“, завърши Йорданка Фандъкова.

„Проблем са яслите, а не детските градини. В нашата програма предлагаме ваучери за частни ясли за родителите, които не могат да си позволят държавни. Знам как да направя така, че нашия град да се промени за добро. За това е необходима политическа воля и ние я имаме“, обяви кандидатът на „Демократична България“.

„Ако искате град без цигански катуни и каручки, ако искате отворена Витоша, ако искате отново да има ред в София – изберете ВМРО“, призова Ангел Джамбазки.Фандъкова и Манолова показаха домовете си (ВИДЕО)Как живее вашият бъдещ кмет? Какъв е стилът му на живот, къде живее, как се придвижва из града? Вижт…Oct 22 2019skafeto.com

loading...