Генчовска

Соченият за най-вероятен бъдещ премиер на България и депутат от ПППП Кирил Петков иска да се организира дебат по темата, която най-силно поляризира обществото ни в момента – ваксинацията против коронавируса.

Новината съобщи журналистът Иван Стаменов, който води сайта otizvora.com.

По неговите думи лично Петков му се е обадил с идеята да се съберат двете силно поляризирани страни по този въпрос, които са се „окопали, намразили са се взаимно и не общуват помежду си – за да могат да се изслушат аргументите на едните и аргументите на другите. А след това да се вземе някакво политическо решение.“

С посредничеството на д-р Георги Тодоров Иван Стаменов вече е получил съгласие за участие в дебата на докторите Антония Първанова, Пламен Пасков, Стоян Алексов и др.

Стаменов отхвърля първоначалната покана на Кирил Петков да е от модераторите на събитието, като вместо това предлага позицията да заеме журналистът Светла Петрова.

„Аз изпълних моята част от договора. Наложиха се и „анекси“, които съм аргументирал и мога да аргументирам още по-добре, ако преговорите продължат. Човек трябва да е гъвкав – и двете страни трябва да са гъвкави и добросъвестни, ако действително търсят допирни точки и съвместно мирно бъдеще“, пише в заключение в позицията си Иван Стаменов.

Разговорът иницииран от най-известния пицар в София

Разговорът между Кирил Петков и Иван Стаменов пък е бил иницииран от най-нашумелия пицар в София Александър Радков.

Последният стана известен след като публично бе похвален от лидера на ИТН Слави Трифонов, когато в края на юни сам организира символичен протест срещу „медии, работещи под влияние“.

„Ако сте следели новините по телевизиите и сайтовете, сигурно сте разбрали, че във вторник в Първо районно управление в София на улица „Раковски“ на разпит беше привикан Станислав Недков – Стъки.

Сигурно сте разбрали и че Стъки стана вторият човек в държавата след Марешки, който се самообяви за българския Навални. Направи го именно пред Първо районно. Това вече не е толкова интересно.

По-интересното е, че пред полицейското управление във вторник се е случило още нещо, за което разбрах едва днес. За да отразяват изключително важната за обществото новина за разпита на Стъки, на място са присъствали моята любима Недялко Недялков и Ива Николова от ПИК, както и репортери на Нова телевизия и БНТ. Все медии, благоразположени към предишната власт в лицето на партия ГЕРБ.

Всички тези рупори на свободното слово обаче са имали известни затруднения да направят репортажите си. И тези затруднения дошли от близката пицария, и по-точно от младежа от пицарията, който извадил тонколона пред заведението и започнал да пуска аудиозаписи с нецензурни скандирания по адрес на бившия министър-председател, както и на неговото управление.

Странно защо, но присъстващите рупори на свободното слово не показаха цялата картина от мястото на събитието…Както и целия звук.

И сега сигурно се чудите защо ви казвам всичко това?

Казвам ви всичко това, защото пиците в тази пицария на ул. “Раковски” 187 са най-вкусни“, написа на 24 юни Трифонов.

В събота, 4 декември, Радков, известен и с прякора си Пицарко, е забелязал Кирил Петков пред заведението му, след което го е спрял и е помогнал да се осъществи разговора с Иван Стаменов.

Кирил Петков е дал зелена светлина за дебат за ваксинацията
Александър Радков – Пицарко и Кирил Петков миг преди да бъде уговорен дебатът за ваксинацията

Виж още:А казваха, че няма как да се случи: Брюксел заговори за задължителна ваксинацияЕвропейският съюз трябва да обмисли възможността за въвеждане на задължителна ваксинация, заяви пред…Dec 2 2021skafeto.com


loading...