Делото срещу КПКОНПИ Арабаджиеви Ветко и маринела домашен арестАрабаджиеви Страсбург

Делото срещу семейство Арабаджиеви тръгва днес. За тогава е насрочено разпоредителното заседание в Специализирания съд.

На 19 декември 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.

За изпирането на пари обвинение е повдигнато на сина на Арабаджиеви – Вълчо (който не е обвинен като член на групата) в съучастие с родителите му и двама от участниците в групата.

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 г. с европейска заповед за арест. Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиненията.

Комисията за противодействие на корупцията наложи запор на тяхно имущество за над 310 милиона лева след получено уведомление от Специализираната прокуратура за привличането им към наказателна отговорност.

Още:
Инспектори влязоха в елитния комплекс на Арабаджиеви на моретоСигнали за нарушения в затворен комплекс, собственост на семейство Арабаджиеви, са причината за обща…Jun 29 2019skafeto.com

Спират дейността на хотела на Арабаджиеви – „Маринела“Върховният административен съд е разпоредил затварянето хотел „Маринела“ за седмица, съобщи БНР. Спо…Dec 1 2018skafeto.com

loading...