595 случаи

Предпазват ли ваксините от Делта варианта на COVID-19? Данните до момента показват, че както ваксината на Pfizer/BioNTech, така и препаратът на AstraZeneca предпазват от тежки форми на COVID-19, предизвикани от Делта мутацията. Това съобщават от Министерството на здравеопазването на Facebook страницата си, пише Монитор.

В същото време обаче се вижда, че защитата спрямо този вирусен вариант е по-слаба, отколкото спрямо изходния вариант на вируса, или Алфа мутацията. Симптомите при зараза с Делта варианта са главоболие, хрема, прегракналост и температура.

Важно е да се спазват обичайните мерки за хигиена, дистанция, дезинфекция, както и да се носят предпазни маски и да се проветряват помещенията. Най-сигурната защита остават ваксините.

Виж още:Акад. Богдан Петрунов: Тревожно е, че някои прекарват делта варианта безсимптомноНяма никакво съмнение, че третата доза ваксина ще бъде необходима, но без да се бърза. 8-10 месеца с…Sep 8 2021skafeto.com

COVID-19 поразява и мозъка, вижте на кои болести са сходни симптомитеCOVID-19 влияе и на мозъка, преболедували имат симптоми, сходни с тези на Алцхаймер и Паркинсон. Ана…Jul 14 2021skafeto.com


loading...