делян добрев кирил петков Да съставиш правителство Делян Добрев коронавирус

Дълбока не е държавата, а жаждата за власт и от „записващия“ и от „записаните“! Тя ги кара да пазаруват депутати, да се боричкат за постове и като не стане на тяхното да се обръщат един срещу друг. И накрая са им виновни „службите“ и „дълбоката държава“. Ало, Студио Х?!

Така отговори във „Фейсбук“ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на изявлението, направено по-рано тази вечер от съпредседателя на ПП Кирил Петков. По време на Изпълнителен съвет, Национален съвет и срещи в парламента са правени записи на хора от „Продължаваме промяната“ и от „Демократична България“, съобщи Петков.

„Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградите на Народното събрание, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и на дълбоката държава“, посочи той.

Петков допълни, че целта е била дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство.

По думите му службите знаят, че ако се състави правителство, ще бъдат сменени техните ръководства, и ще бъдат направени дълбоки реформи, които целят изкореняването на на превзетите хора, ръководители и отдели. Кирил Петков допълни, че прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, тя може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие.

„Реално службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно. Или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България и България ще остане една превзета държава“, каза още той.

Съпредседателят на ПП заяви, че като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев който се разследва от Гешев.

„Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговият имунитет да бъде задържан и запазен и впоследствие изведнъж каза – аз ще си дам моя имунитет“, допълни той. Петков каза още, че Василев е ядосан, че не е предложен за министър на спорта, за което е имал лична амбиция, като това го довело до емоционална нестабилност. По думите му Радостин Василев се е похвалил, че има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат да бъде съставено правителство, както и, че го подкрепят лица от тъмния сектор. „Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект в утрешния ден, като, по негови думи, помогне да взриви държавата“, каза съпредседателят на ПП.

За утре е обявена пресконференция на Василев и членове на управителния съвет на учреденото от него гражданско движение „Силна България“. Според Петков на пресконференцията Радостин Василев ще се опита да пусне 4 минути компилации, в които са синтезирани над 10 часа записи, като са сглобени на внимателно подбрани и извадени от контекста отделни фрази, думи и изрази, така че да създадат абсолютно грешни внушения.


loading...