сириец Бургас

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви пред медиите в Бургас, че в МВР се работи за издирване на „вътрешни хора“, които са замесени в нелегалните пропускания на мигранти на границата, предава Дир.бг.

„Работим по съмнения за вътрешни хора, които са замесени в тези пропускания на границата“, заяви Демерджиев, който отиде на мястото на инцидента, при който автобус с нелегални мигранти се вряза в патрулка, вследствие на което загинаха двама млади полицаи от „Охранителна полиция“.

Демерджиев не уточни дали става въпрос за служители на Гранична полиция, но потвърди, че се разследват „хора от системата на МВР“, съобщава Нова телевизия.

„Каналджиите обявиха война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ. Ще направим всичко необходимо, за да не се повтаря този инцидент“, закани се вътрешният министър.

„През следващите дни ще има изключително сериозни мерки срещу каналджиите и служителите в МВР, които не изпълняват достатъчно съвестно задълженията си“, закани се Демерджиев.

Има и двама задържани чужденци за катастрофата с автобуса с мигранти, при която загинаха двама полицаи, обяви още Иван Демерджиев.

„Има съмнение за още едно лице и то се издирва“, каза Демерджиев.

Той допълни, че за овладяването на мигрантския натиск ще бъде включено ии Министерство на отбраната.

Вече стана ясно, че са били направени два неуспешни опита да бъде спрян автобусът от граничните полицаи преди да стигне в Бургас и да загинат двамата полицаи от „Охранителна полиция“. Предполага се, че превозното средства с мигранти в багажника е дошло от посока Малко Търново.

Виж още:Трагедията в Бургас: Става въпрос за „съзнателен, целенасочен и умишлен акт“Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев определи действията на шофьора на автобуса с мигранти, кой…Aug 25 2022skafeto.com


loading...