Денков мандат

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Никога не съм се плашил от трудностите. Продължаваме преговорите за кабинета. Така акад. Николай Денков показа на президента Румен Радев, че не трепва пред опита му да отправи тежки критики по отношение и на представляваната от него партия Продължаваме промяната, нито пред опита да нарече втория мандат излишен, като си послужи с твърдение, че вече бил дискредитиран.

Денков даде ясно да се разбере, че няма намерение да прекрати преговорите с ГЕРБ на Бойко Борисов, които бяха замразени от тях след труса с изнесените записи от заседанието на изпълнителния съвет на Кирил Петков и Асен Василев от 21 май.

А до академика – застанал, изпънат като струна, бе лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, който не скри ядосаните си мимики след казаното от Радев. „Явно той се чувства засегнат от темата за службите. МС отговаря за обществения ред и сигурността на страната, а президентът няма касателство по тази тема“, напомни генералът.

И добави, че този, който ще бъде назначен на шефския пост на която и да е служба, трябва да бъде проверен за лоялност. „Включително към партньорските ни държави“, напомни още генералът. И недоумява що за глупости се говорят – за национално предателство и прочие.