Поредна гореща седмица за управляващите от началото на избухналото гражданско недоволство. Демонстрациите по столичните улици (а и не само) продължават вече 72-и ден.

Международни скандали вече тресат кабинета “Борисов 3”. Преди няколко дни сериозна червена светлина светна от Брюксел, а за началото на октомври месец е насрочен дебат в ЕП за състоянието на демокрацията и върховенството на закона у нас. ЕК пък изпрати подробни въпроси на главния прокурор Иван Гешев за къщата в Барселона и записите с Борисов. Междувременно пък разследване на германското издание “Шпигел” разкри близките връзки на Борисов с Ердоган.

„Преди малко видяхме политическата проституция – за някой лев, за някое кресло са готови на всичко. Не заради вас, а заради себе си“, посочи от трибуната Николай Хаджигенов.


„Това, което се случи днес в НС е гавра. Тези са готови на всичко само и само да добутат до там те да проведат изборите. ГЕРБ и диктатора Борисов правят избори!“, посочи още юристът от „Отровното трио“.

Ден 72: Протестиращите са доволни от международната подкрепа
Снимка: Инициатива „Правосъдие за всеки“

Към 21:15 протестиращите отидоха до сградата на Европейската комисия, където на стъклото на европейското представителство бе залепен транспарантът с критично послание към Брюксел. Причината – Брюксел все още не е отворил „широко затворените си очи“.

 

loading...