Трето по ред Велико народно въстание бележи Денят на независимостта на България. Днешният национален протест е организиран на символична дата, а граждани от цялата страна ще се стекат на площада под прозорците на властта, за да извикат “Оставка” за 76-ти ден.

Викове „Оставка“ оглушават пространството, станало известно като „Триъгълникът на властта“. Очаква се днешният протест да е един от най-мащабните.

Не стихва гражданското недоволство срещу управлението на Бойко Борисов. Протестиращи вече над два месеца всеки ден излизат по улиците не само на столицата, но и на други градове в страната и чужбина.

Борисов, огледай се на площада и си избери на кого да се предадеш. Няма значение на кой ще се предадеш. За разлика от теб, ние спазваме Женевската конвенция“, заяви адв. Николай Хаджигенов от „Отровното трио“.

Ден 76: Велико народно въстание III - Протестиращите искат независимостта си от мафията

За пръв път България празнува така Денят на независимостта – гордо и достойно!“, заяви от протестната трибуна Архимандрид Дионисий. Той благослови третото Велико народно въстание.

„Днес, когато третата българска държава е завладяна от мафията и управлява чрез своето фалшиво и престъпно правителство, ние всички сме тук, за да усвоим свободата и честността си“, заяви още Дионисий.

Даниел Фройнд, зам.-председател на групата за борба с корупцията в Европейския парламент и член на германската партия на зелените, заяви, че гласовете на протестиращите се чуват в Европа. Сега тук в София той вижда как обществото протестира срещу непрозрачното харчене на европари и корупцията и това е по вярно за българите. Той добави, че ЕС е изправена пред нелицеприятните изпита че парите на съюза се ползват за корупция, а не в полза на обществото. Трябва да се спазват човешките права и свободата на медиите в борбата срещу това явление.

Ден 76: Велико народно въстание III - Протестиращите искат независимостта си от мафията

ЕС се нуждае от протестиращите, за да се пребори с корупцията и гласа на хората на площада постави борбата срещу нея в дневния ред на Брюксел, заключи Фройнд.

Започваме 👊🇧🇬

Публикувахте от Отровното трио в Вторник, 22 септември 2020 г.

„Оставка ще има. Но след оставката ще има утре. Това е причината да работим с вас то да не изглежда така.“, коментира от трибуната адв. Николай Хаджигенов.

Думите са съпроводени с кадри, които се прожектират върху фасадата на бившия Партиен дом. Посланието е „Утрото да не изглежда като чекмеджето на Б.Б“.

Фенерчета озариха пл. „Независимост“.

Ден 76: Велико народно въстание III - Протестиращите искат независимостта си от мафията

От „Отровното трио“ отправиха призив към гражданите да споделят своите собствени възгледи за бъдещето на страната. Те могат да го направят на следният адрес: planzabulgaria@gmail.com

Ден 76: Велико народно въстание III - Протестиращите искат независимостта си от мафията

Към днешния протест се присъединиха и учени от БАН. Припомняме, че преди няколко дни научни представители излязоха с официална позиция и подкрепиха протестите серщу управляващите.

Към 21:00 часа част от протестиращите потеглиха на шествие по жълтите павета. Те се отправиха в посока Орлов мост, където традиционно завършват антиправителствените демонстрации в столицата.

Част от протестиращите граждани блокираха Орлов мост за поредна вечер. Мястото се превърна в символично за антиправителстевинет протести, които продължават вече 76 дни. Там бе и основното място, на което бе издигната една от протестните блокади, станали популярни като „Орлов град“.

 

loading...