Десислава Атананасова агонията за Антоанета Стефанова

„Времето, което беше дадено в аванс на това правителство изтече. Трябва агонията да приключи.“ Това заяви пред БиТиВи депутатът от ГЕРБ Десислава Атананасова.

Работа на управляващите е да осигурят кворум каза тя, визирайки провалените заседания на НС и комисии в изминалите дни. За да управляваш е нужно да имаш авторитет и изготвена програма, допълни Атанасова.

По думите й управляващата тройна коалиция изглежда абсурдно. „Христо Иванов и Атанас Атанасов борят путинизацията, застанали рамо до рамо с Корнелия Нинова, която скочи срещу отзоваването на руските дипломати. Предлагат за премиер бившия финансов министър Асен Василев, а предишния кабинет бе свален с вот на недоверие за провал в областта на финансите.“, заяви Атанасова.

Тя бе категорична, че ГЕРБ няма да подкрепят кабинета на Продължаваме промяната. Всичките 50 народни представители на партията ще гласуват против. По думите й ГЕРБ са готови да управляват, ако са първа политическа сила. Изборите в Нова Загора показват обществените нагласи, добави тя.

Атанасова посочи, че ГЕРБ следват евроатлантически път. Приоритет за тях са еврозоната, ЕС и НАТО. Тя допълни, че от партията са готови да участват в коалиция с партньори, които също споделят тези идеи.


loading...