Десислав Начков ковид

На 50 години тази нощ почина бившият окръжен прокурор на Враца Десислав Начков. От две седмици той водеше борба с ковид-19 и бе настанен за лечение в тубдиспансера във Враца.

Преди няколко дни обаче състоянието му се влошило и това принудило лекуващите го лекари да го преместят в реанимацията на многопрофилната болница. Бил е на кислород с много ниска сатурация. Въпреки усилията на медиците, коварната зараза уби един от най-уважаваните магистрати у нас.

Начков завършва право в СУ “Климент Охридски”, а по-късно икономика в ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград. През 2008 г. му е присъдена научна степен доктор по право. В системата на прокуратурата работи от средата на 1997 г. и последователно заема длъжностите прокурор в районната врачанска прокуратура, заместник-районен прокурор и прокурор в окръжната прокуратура във Враца.

Автор е на две монографии: “Юридическа отговорност на независимите оценители и на регистрираните одитори” и “Престъпления при използване на атомната енергия за мирни цели”, както и на много статии, публикувани в различни научни издания. Има издадени и две стихосбирки.


loading...