детската поликлиника на Пиротска

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Одобрен е проектът за основен ремонт на общинска детска поликлиника на ул. “Пиротска” 117 в София, съобщават от администрацията на столичния район „Възраждане“. Предстои да бъде направена пълна реконструкция на съществуващата сграда и да се изгради асансьор за посетителите. Зданието ще бъде съобразено с всички изисквания за достъпна среда.

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“, СО Данъчният отдел в район „Възраждане“ няма да работи на 31 март Лечебното заведение (ДКЦ за деца), което е с обща разгърната застроена площ 1068 кв.м., ще разполага с дневен стационар и лаборатория и ще обслужва малките пациенти по Здравната каса. В поликлиниката ще работят специалисти в различни области на медицината – детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, невролог, ендокринолог, хематолог, хирург, гастроентеролог и др.

В дневния стационар при необходимост ще се извършват манипулации – венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение. Припомняме, че през 2019 година, по искане на местните хора, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова предприе действия и премести Националния център по наркомании от сградата на ул. „Пиротска“ 117. „Центърът създаваше много притеснения и проблеми на живеещите там, а изграждането на детска поликлиника е необходимост за малките софиянци и техните родители“, посочват от администрацията.