децата на градина

38% от родителите са изразили готовност да пуснат децата си на градина, съобщи БНТ. От образователното министерство обаче ги съветват при възможност да ги оставят в къщи.

Припомняме, че от днес до 1 юни – поетапно отварят детските градини и яслите в цялата страна при спазване на сериозни противоепидемични мерки. На входа ще се измерва температурата на всяко дете, а родителите ще попълват декларация, че са запознати с мерките и сами са пожелали детето им да ходи на градина.

Групите ще бъдат малки – от по 10-11 деца, в големите градове – до 18.

Директорите ще организират дезинфекцията на помощенията и детските площадки и осигуряването на дистанция между различните групи.

СЗО иска всички хора да имат достъп до ваксинаСветовната здравна организация (СЗО) във вторник прие резолюция, която обещава международно сътрудни…May 20 2020skafeto.com

Повече занимания навън и недопускане на родителите в помещенията също са сред мерките за безопасност. Предвижда се и тестване на персонала на градините.

Припомняме, че на 19 май стана ясно, че детските градини у нас отварят на 22 май. Малко по-късно столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че тези в София ще отворят на 26 май.

След това стана ясно и, че температурата на децата ще се мери с електронни термометри, а с не с живачки, както беше обявил здравният министър.

Междувременно започна и първото класиране за прием в столичните ясли и детски градини.

СЗО: Пръскането с дезинфектанти по улицата е вредноПръскането с дезинфектант по улиците, както се практикува в някои държави, не елиминира новия корона…May 17 2020skafeto.com

loading...