пребит ученик

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Пореден случай на деца, които се бият, а други ги снимат. Инцидентът е от Монтана, а за него сигнализира майка на едно от сбилите се момчета.

По думите на жената, подала сигнала, причина за боя е увреждане по рождение на сина й.

„Детето ми има малформация на едната ушна мида. Това поражда агресията. Децата ни се избиват като кучета, те са отражение на обществото. Никоя майка не трябва да вижда сина си пребит. До смъртен случай ли трябва да се стигне, за да обърнем внимание? Момчето, което го е било е казало, че ще му откъсне и другото ухо”, разказа по Нова ТВ майката на пострадалия ученик.

Според чичото на другия ученик – Ненко Василев, обаче, момиче е станало повод за сбиването.

„След Нова година двамата са говорили по телефона и са се обиждали заради момиче. На 6 януари племенникът ми е бил с негов приятел в района на една детска градина. Въпросното момче идва с 10-15 деца. Предизвикват го да се бие. В началото на клипа се вижда, че агресорът е другото момче“, разказа Василев. И допълни, че след боя момчетата са се извинили един на друг.

„Ако майката на пострадалото дете е подала жалба, полицията трябва да си свърши работата. Прокуратурата трябва да прецени какво да се случи. Крайна инстанция местна комисия за противообществени прояви. Няма наказания, това за възпитателни мерки. Трябва да си зададем въпроса защо подобни неща се случват”, коментира Мария Щуманска, експерт в Община Монтана.

От полицията заявили, че от Детска педагогическа стая ще работят по случая. Предстои разпит на децата.

Виж още:Оскотяването е пълно – ученички се биха в мол заради момче (ВИДЕО)Ученички се сбиха в столичен мол, като най-вероятната причина за проявата на агресията е спор заради…Jan 24 2022skafeto.com