стругариу джамбазки

Кадри, публикувани в групата на протестиращите „Орловград – Протест Блокада“ човек, за който се твърди, че е хвърлял бомбички по демонстрантите от партийната централа на ВМРО в София. Лицето лесно може да бъде разпознато като евродепутата Ангел Джамбазки, съобщава Фрогнюз.

Припомняме, че снощи протестиращите за оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев направиха шествие до офисите на ВМРО.

От сградата те бяха атакувани с бомбички и струи с вода. По свидетелства на протестиращи, на мястото е имало кордон от полицаи, които обаче не са реагирали на провокацията спрямо мирния протест.

„Я да видим какво ще кажете от МВР и ВМРО? Кой е този, ако вие не знаете, ние знаем! Ако вие си траете, ние няма! Оставка! Мутри вън!“, това пише в публикация в групата „Орловград – Протест Блокада“, към която се приложени снимките, на които се предполага, че се вижда евродепутатът Ангел Джамбазки.

Не знам, явно става форма на изява да направиш осквернително действие на някоя сграда. Имаме поредният акт на вандализъм, този път към сградата на ВМРО. От кадрите се вижда ,че една група граждани викат, хвърлят бомби, факли. След това от ВМРО ги отблъскват. Това е горе-долу.

Това каза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов по БТВ.

Доколкото знам протестът е прекъснат преди 10 дни. Това е нерегламентиран протест. Имаше акт на явен вандализъм. Има сигнал до прокуратурата. В сградата са били двама охранители и не много човека от младежката организация. Джамбазки и да е бил вътре, не е направил нищо.

Тези хора имат желание да изкарат своята злоба. Дали тази изява не е провокирана от скопско-сръбски сили. По-скоро натам са ни подозренията.

Аз не видях да хвърля бомбичка. Въпросът е защо една група хора нахлуват в чужда собственост и се опитват да проникнат и да я запалят. Той е в състояние на афект, той е нападнатия. В сградата е имало малки деца. Бих оправдал Джамбазки в състояние на афект, каквото и да е направил. Хората са скупчени и са опитали да нахлуят. Разпръсквали са ги с вода, докато дойде полицията.

Той непрекъснато повтаряше, че протестиращите са се опитали да нахлуят в чужда собственост. Абсолютно нормално е да се защити една собственост. Тези хора може и да не знаят на какво Каракачанов е вицепремиер. Опитът да станеш известен чрез поругаване е супер контрапродуктивен. Те затова са 50 човека на улицата. Остана агресията на неколцина хора. Аз не мисля, че има протести, има група, която иска политическа реализация.

Виж още:Напрежение пред централата на ВМРО, двама са арестуваниДвама души са задържани след напрежение и протести пред сградата на ВМРО на ул. “Пиротска” снощи, съ…Nov 17 2020skafeto.com

loading...