Ангел Джамбазки казарма пиян

ВМРО настоява за въвеждане на наборна военна служба поради геополитически причини и тъй като в казармата младежите, мъже и девойки, добиват навици, полезни за обществото. Това обяви в студиото на БиТиВи евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, пише news.bg.

Самият той обаче не е служил, въпреки че неговите набори са минали през военна служба. Джамбазки е бил студент десетилетие, като през това време се е отлагал пред наборната комисия с представяне на служебни бележки, че е студент. Колко пъти се е явявал с такава бележка Джамбазки не успя да си спомни, но обеща да провери, ако журналистите се интересуват. И така – докато задължителната казарма е отпаднала.

Евродепутатът обаче заяви: Не се притеснявайте за моята подготовка, аз съм си я е набавил.

По думите на Джамбазки все повече европейски държави се връщат към идеята и въвеждат задължителната казарма.

Наборната военна служба е едно от предложенията, общо шест, на които ВМРО настояват да влязат в подготвяната от ГЕРБ нова Конституция на Република България. „Да не ги наричаме ултиматум, но тези 6 точки трябва да бъдат включени“, посочи Джамбазки. В студиото той обяви, че слуша своите преподаватели от университета, повечето от които заявяват, че има нужда от промени в Конституцията.

По темата за броя на народните представители, евродепутатът заяви, че не е важен броят на представителите, а начинът, по който те се избират, както и от тяхното качество. Именно заради това от ВМРО предлагат въвеждане на образователен ценз. Джамбазки бе категоричен, че с това предложение не нарушават права, както и не изпадат в противоречие с Хартата за правата на човека. Няма и никаква дискриминация изискването да имаш право да гласуваш, когато си грамотен, отсече Джамбазки и обясни: За да може един човек да осъществява своето право, тъй трябва да разбира какво му предлагат политическите партии.

Евродепутатът обаче не можа да обясни, защото това предложение, както и задължителното гласуване не са били прокарани от ВМРО в Изборния кодекс. Сега ВМРО искат да го запишат в Конституцията, за да не може това да се променя от следващото политическо представителство.

По отношение на другите предложения на ВМРО за промяна в Конституцията, Джамбазки не бе толкова обстоятелствен, но заяви, че от партията ще бъдат категорични, че те трябва да се включат. Все пак да не се възприемат като ултиматум.

На въпроса за записването в Конституцията за брака като съюз между мъж и жена, Джамбазки обясни, че част от протестиращите настояват това да се промени и именно на това се противопоставят от ВМРО. С искането си те „закрепват положението и насърчават образованото родителство“, а не възпроизводството в гетата. „Само това, че отделяме време тук в това предаване на въпроса, означава, че има настроения това да се променя. Което означава че е важно да настояваме за това“, обясни Джамбазки.

Вижте още:
1000 лева глоба и 1 година без книжка за пияния шофьор ДжамбазкиЕвродепутатът Ангел Джамбазки е глобен с 1000 лв., а шофьорската му книжка е отнета за една година. …Jan 20 2020skafeto.com

Каракачанов за пиянския скандал с Джамбазки: Да сме честни, абсолютно всеки е карал пийналГрандиозна сделка в армията за покупка на многоцелеви изтребител, политически трусове, скандали с хо…Jan 7 2020skafeto.com


loading...