анкетата на skafeto

Моля ви, не карайте пили. Така реагира евродепутатът Ангел Джамбазки, след като стана ясно, че е бил спипан от КАТ да кара пиян на 7 декември.

„Изключително неразумна и безотговорна постъпка беше това от моя страна“, призна Джамбазки пред Лупа.бг и обясни, че е готов да понесе всички последствия, описани в закона заради случилото се.

Европейският ни представител от ВМРО разказа:

„След грешна моя преценка на 7-и срещу 8-и декември сутринта, патрул на пътна полиция ме спря, след проверка на документите, поиска да ме тества с дрегер. Съгласих се. Не съм се правил на интересен, да им казвам: „Вие знаете ли кой съм аз“, защото те очевидно ме познаха. И тогава дрегерът отчете по-висок от допустимия резултат за наличие на алкохол в кръвта“.

След това заедно с патрула Джамбазки се е отправил към местния кръвен център, където му е била взета и проба. Катаджиите са го спрели в София-област, но отказа да уточни къде е бил и накъде е пътувал. И дрегерът, и кръвната проба, която все още се очаква, показали далеч над допустимото количество алкохол, което е 0,5 промила.

Воеводата подчерта, че е готов да понесе максималното високо наказание, като знае, че това ще коства и шофьорската му книжка и глоба.

По закон той ще отнесе между 500 и 1000 лева и отнемане на свидетелството за до 1 година.

„Това е абсолютно безотговорно от моя страна. Но е малкият дявол, защото е само спиране от органите на реда. Далеч повече е публичният срам, напълно заслужен. Далеч по-непоправимо щеше да е евентуално пътно-транспортно произшествие“, коментира Джамбазки. Той твърди също, че за последните 15-20 години няма подобни провинения, а е получавал само фишове за превишена скорост. Джамбазки е активен шофьор, откакто е пълнолетен гражданин.

„Моля ви, не карайте пили“, призова отново евродепутатът.

Виж още:Ангел Джамбазки е бил хванат да шофира пиянАнгел Джамбазки е бил хванат да шофира пиян. Случаят е от 7 декември, но за него става известно едва…Dec 12 2019skafeto.com


loading...