Джоков

Самоубилият се дървен бос Димитър Джоков преди повече от десет години е имал връзки със съмнителни бизнесмени, пише БЛИЦ.

Често при него се отбивали хора с вид на мутри, разказва един от бившите му работници.

Джоков е бил предупреждаван да внимава с кого се среща, имало е сериозни опасения, че може „да му се навреди по някакъв начин“, но той не е обръщал внимание на това.

Бившият му работник, а и хора от Първенец казаха, че Джоков е бил изключително интелигентен и умен мъж.

На бил от плодивския регион, преди дълги години се преселил и заживял в Пловдив, а след това отишъл да живее в Първенец.

Цехът му се намира между селата Първенец и Брестовица.

Бизнесменът е бил заместник-председател на Сдружението на практикуващите лесовъди в България

Междувременно в селото все повече се разпространява слухът, че Джоков не се е самоубил, а е бил убит. Въпреки това разследващите са категорични, че се касае за самоубийство.

Стана ясно също, че Джоков е брат на собственика на фирмата „Монтана – Автобусен транспорт“ ЕООД, чието име нашумя в началото на годината, когато превозвача обжалваше едно от условията за участие в конкурса за новите 8 линии от градския транспорт на Пловдив, пише Марица бг.

Николай Джоков и фирмата му тогава пуснаха жалба в КЗК срещу изискването към кандидатите в търга да имат автобуси с висок екологичен клас – минимум евро 6, и искаше качеството на рейсовете да се намали на евро 5.

В жалбата се изтъква, че в механизма за разпределяне на субсидиите, утвърден с решение на Общинския съвет, са визирани автобуси с евро 5.

Самият Димитър Джоков е бил собственик на две фирми – „Дива Лес 2000“ ЕООД и „Кози Грамади 2012“ ООД, където е бил съдружник със сестра си – Веселка. Бивш съдружник на самоубилия се бизнесмен пък е Георги Милев Георгиев – първият треньор на Христо Стоичков по футбол.

Георгиев е бил съдружник и в двете фирми с Джоков до 2016 година, когато между юни и октомври напуска и продава дяловете си на самоубилия се Димитър.

Георгиев и Джоков са били съдружници до 2016 и в още една фирма – „Модър 2002“ ЕООД. Компанията печели 26 малки обществени поръчки в рамките на 10-20 хиляди лева.

Последната обществена поръчка на фирмата е и най-голямата – за 155 хил. лева с възложител РИОСВ – Пловдив и предмет на дейност опазване, възстановяване и поддържане популацията на дървовидната хвойна Juniperus exelsa Bieb. в поддържан резерват „Изгорялото гюне”, във връзка с реализирането на проект „ДЕЙНОСТИ ПО ОПАЗВАНЕ И УСТОЙЧИВО УПРАВЛЕНИЕ НА РЕЗЕРВАТ „ЧЕРВЕНАТА СТЕНА“ И ПОДДЪРЖАН РЕЗЕРВАТ „ИЗГОРЯЛОТО ГЮНЕ“, финансиран по Оперативна Програма „Околна среда 2007-2013 г.“

Виж още:Известен пловдивски бизнесмен се самоуби заради коронавирусаОколо 2:55 часа тази нощ в двора на бивш мраморен цех в пловдивското село Първенец е бил открит мърт…May 21 2020skafeto.com

loading...