Любен дилов панорама да се бием Карамански

Българският народ е изключително мъдър, колкото и да се правят смешни на негов гръб. В момента той създаде една безпрецедентна ситуация, която към здравната и икономическата криза прибави и политическа такава. Това е хубав тест за хората, които сега ще влязат в този парламент: Или ще се справите, или не сте за това място и отивайте си.

Това заяви в ефира на btV Любен Дилов – син, който бе водач на листа на ГЕРБ и вече е депутат в Народното събрание. Дилов коментира и успеха на Слави Трифонов, от чиято партия в момента зависи бъдещето на 45-тото Народно събрание. Дилов и Трифонов имат дългогодишна история – създават „Гергьовден“, от което Трифонов впоследствие се отказва.

„Историята е велика ироничка. Създадохме заедно “Гергьовден” и да някаква степен това бе причината да се разделим – той не смяташе, че трябва да поемаме повече политически ангажименти.

Днес историята го праща там, където най-малко е очаквал да бъде.

Но е супер работлив. Със сигурност е сложно за него. Всичко можем да кажем за него, да спорим за естетическите му възгледи, но едно да му признаем – това е човек, който като хване една работа, гледа да я свърши максимално успешно. На това се надявам и аз, за доброто на всички ни е“, посочи Дилов.

Според него в момента никой не подценява Трифонов.

„Помня времето, в което той и Борисов бяха толкова близки, че аз чак ревнувах – в двойката ни се появи трети. То беше отдавна, когато бе главен секретар. Не мисля, че ролята е сложна – изисква вродена роля за лидер и качества за дипломатичност. И двамата имат брутални качества на лидери”, посочи Дилов.

По думите му в момента и пред ГЕРБ, и пред втората политическа формация има един правилен ход и той е да предложат много сериозни, аргументирани и професионални кабинети.

„Много хора вече заявиха, че ще се жертват за министри. Никой не иска да е премиер, защото е сложничко. Много пъти това, което приказваме се връща обратно. Вижте какво се случва със Слави Трифонов. Репортери на ⅞ налитаха на щаба и обясняваха, че няма COVID, че е заговор за манипулация на народа. Сега Слави седи вкъщи и спазва предписанията“, коментира още Дилов и изброи задачите пред новия кабинет.

На първо място според Дилов-син е планът за възстановяване след COVID-19.

„Какво правим с надбавките на пенсионерите, с 60/40… Това са хиляди въпроси. Дай Боже предаването на властта да стане правилно и да е с колаборация на старата власт. Защото аз помня как влязоха министрите на царя в Министерския съвет след Костов – кламер нямаше там, шкафовете бяха празни. Надявам се, че Слави ще намери кламерите. Каквото и лошо да се казва за ГЕРБ, поне в това отношение са били отговорни“, коментира Дилов.

Вижте още:
Дилов-син: Слави бие ГЕРБ само в една секция – бургаския затворСлави Трифонов и партията му бият ГЕРБ само в една изборна секция и тя е в бургаския затвор. Аз там …Apr 4 2021skafeto.com

Любен Дилов за Карамански: Искаше да прави ядрена бомба, отвлече учени от БАНВодачът на листата с кандидат-депутати на ГЕРБ от Бургас Любен Дилов-син никога не е крил, че с поко…Mar 18 2021skafeto.com

loading...