директорите на 3 болници

Директорите на 3 болници – Специализираната болница за активно лечение по детски болести, на болниците „Пирогов“ и „Лозенец“ са временно отстранени от постовете си, съобщава Дир.бг.

Мярката е приложена и на тримата директори, докато приключи разследването, каза шефът на педиатричната болница Димитър Русинов, след среща между тримата директори и здравният министър Кирил Ананиев.

Русинов подчерта, че ще окажат пълно съдействие с документация по време на проверките.

Съдействаме максимално на проверките, каза директорът на Пирогов проф. Асен Балтов, а директорът на болница Лозенец“ проф. Любомир Спасов не се появи пред журналистите, чакащи на входа.

Временно отстранена е и доктор Елена Паскалева-Георгиева, която е приела 3-годишния Александър в Специализираната педиатрична болница „Проф. Иван Митев“.

Срещата на здравния министър с болничните шефове бе по разпореждане на премиера Бойко Борисов, който днес се срещна с родителите на починалото момченце. В началото на заседанието на Министерски съвет той се обърна към Кирил Ананиев с думите:

„Искам да отстраниш всички директори на болници и всички замесени в процеса със смъртта на 3-годишното дете. Говорете с прокуратурата да полазват Военномедицинска академия за експертизите, трябва да има възмездие. Това бездушие. Разстроих се. От наша страна това, което трябва да се направи, ще се направи днес. Незабавно да се махат оттам, докато свършват проверките и се намерят виновните. Направихме детски отделения, толкова пари за здравеопазване се дават“.

Резултатите от официалните проверки, извършвани от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и разпоредени от здравния министър, се очакват по-късно днес.
Борисов се ядоса, хвърчат директорски глави заради трагедията с починалото 3-годишно детеТрябва да има възмездие по случая с починалото 3-годишно дете, искам да се отстранят всички, замесен…Nov 20 2019skafeto.com

Свидетел хвърли бомба: Д-р Георгиева въобще не е искала да приеме починалото 3-годишно дете (ВИДЕО)Д-р Георгиева въобще не е искала да приеме починалото 3-годишно дете. Момченцето престоя може би над…Nov 20 2019skafeto.com

Това са симптомите на страшната хеморагична пневмония, от която умря за часове 3-годишният АлексКървави храчки, задух, кашлица, слабост, изпотяване, болки в гърдите на фона на започнал грип говоря…Nov 20 2019skafeto.com

Ясна е причината за смъртта на 3-годишния АлександърЯсна е причината за смъртта на 3-годишния Александър – двустранна хеморагична пневмония. Момченцето …Nov 19 2019skafeto.com

loading...