дискотека пред МС

Страните, които не си отвориха заведенията, са по-зле от нас откъм заболеваемост. На 27 януари ще има протест, недоволството ще е под формата на дискотека пред МС. Тази позиция изрази пред БиТиВи Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в Българияза предстоящия протест на заведенията.

Най-важно в хората да са здрави, заяви в същото време Зумпалов. Ние сме шведски модел с популистки мерки, по мнението му. У нас се вземали някакви ограничения, за да се казва, че нещо се прави, според него.

На нас ни писна да слушаме, че сме най-сивият бизнес, подчерта Зумпалов и допълни, че няма подкрепа за бизнеса. 500 000 души са заети в ресторантьорския бизнес. Никой никъде никакви мерки не спазва, убеден е Евгени Зумпалов.

Хората се притесняват, че мерките се прилагат непропорционално, каза и Мария Петрова, здравен адвокат. Държавата, според днес, не е доказала, че се грижи за всички еднакво. Не смятам, че заведенията са основният проблем на държавата в условията на пандемия, изтъкна тя.

Петрова не смята, че трябва лекарите да се поставят под натиск да лекуват в ужасни условия хора, които решават да правят, каквото си искат. Докато ги има мерките, колкото и абсурдни да са, те трябва да се спазват, смята адвокат Петрова.

Вижте още:
След заведенията скочиха и от моловете: Долу забраната!Моловете да бъдат отворени час по-скоро призоваха от Българската асоциация на ритейл центровете, съо…Jan 22 2021skafeto.com

Бунтът на заведенията – ще има ли протестно отваряне на 1 февруари?Браншови организации заплашиха, че ще отворят заведенията на 1 февруари, дори и да не им е разрешено…Jan 21 2021skafeto.com

Няма да отварят заведенията, засега (ВИДЕО)Премиерът Бойко Борисов се включи в редовния брифинг на здравния министър проф. Костадин Ангелов и Н…Jan 21 2021skafeto.com

loading...