За безобразен конфликт на интереси и нарушение на половин дузина подзаконови актове за предизборна агитация алармират потресени родители на деца от елитното столично 119-о училище.

Директорът на школото Диян Стаматов вместо оценки и информация за прогреса на учениците, си позволява да им изпраща по електронния дневник прочувствени молби да гласуват за кандидатурата му за общински съветник.

Стаматов загатва в писмото си, че е наясно с факта, че действията му не са законни, но правел всичко това в „името на по-доброто бъдеще на децата ни“. Безкрайно амбициозният карнобатлия е чак на 29-о място в листата на ГЕРБ и явно отчаяно се опитва да пипне някоя преференция с всички възможни, позволени или не, средства.

52-годишният Стаматов, учител по биология, преди това е ръководил 8-о и 150-о училище в София. В професионалния си път е бил още учител и заместник-директор. От 8 февруари 2016 г. до 2 февруари 2017 г. беше зам.-министър на образованието в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

За гнусната манипулация информира Иво Божков през Фейсбук:

„Знаете ли какво е нагла партийна злоупотреба с образованието? Директор на 119 СУ да използва електронната система на училището си, за да агитира да се гласува за листата на ГЕРБ, в която той е кандидат за общински съветник‼

Това е есенцията на положението срещу което се борим.
Безобразна наглост от ГЕРБ! Училищен директор агитира за изборите в електронния дневник

Освен незаконно, това действие поставя и един много по-сериозен проблем: кражбата на бъдеще и переспектива: ако училищата в София предлагат равностойно образование и условия, родителите няма да имат нужда цяла сутрин и цял следобед да возят децата от единия край на града до другия. Кметът е уж специалист в образованието – единственото нещо от което разбира и то е в тотален колапс, създаден от калинките като този безскрупулен директор. А кражбата на бъдеще и перспектива е много по-страшна от кражбата която осъществяват през асфалтиране и ремонти.
Всичко това може да получи възмездие на 27-ми. От нас зависи.“

loading...