по-лоши варианти Томислав Дончев за пандемичната ситуация

„Правителството успява да управлява коронакризата, доколкото тя може да бъде управлявана. Има редица доказателства за това. Колкото до капацитета на другите политически сили да управляват каквото и да било, това перманентно е под въпрос“. Така Томислав Дончев анализира пандемичната ситуация в страната заради вируса SARS-COV-2 пред БНТ.

„Изключително внимателно следим и какво правят другите държави, Има големи разлики с мерките, които бяха взимани напролет като тотален локдаун. Сега държавите предприемат избирателни мерки или локализирани, като се опитват да минат с минимум икономически щети през това препятствие“, коментира още вицепремиерът.

„Опитваме се да правим същото – образно казано да се движим по ръба на бръснача. Дали има допълнителни други мерки, които могат да бъдан взети – да. Ескалиращи мерки, повишаване на контрола. Но считаме, че поне към днешен ден няма нужда те да бъдат предприемани, но при необходимост ще бъдат предприети“, допълни той.

„Локдаун у нас би имало при увеличаване на броя на заразените и на смъртността“, каза още Дончев. „Държавата успя да голяма степен да реорганизира болничната система. Вече не се поставя въпроса за апарати и дащитни средства. Сега сме мното по-подготвени в сравнение с преди няколко месеца“, уверен е Дончев.
К-19: 3839 нови случая на коронавирус днес, 58 жертвиДанните за днес 7.11.2020 година показват, че през изминалото денонощие в страната са регистрирани 3…Nov 7 2020skafeto.com

loading...