Дончев и Митов

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и предложеният за кандидат за премиер Даниел Митов ще бъдат първи зам.-председатели на Бойко Борисов в ПП ГЕРБ, съобщава Епицентър.

Още двама министри от кабинета „Борисов-3“ влизат във висшата ръководна структура на партията като зам.-председатели – социалният министър в оставка Деница Сачева и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Проф. Ангелов вчера е станал член на партия ГЕРБ.

С постовете си на зам.-председатели на ГЕРБ се разделят кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас – Димитър Николов, но и двамата остават членове на Изпълнителната комисия, е решението на Борисов.

„Разжалвана“ от всички постове е бившият председател на парламента Цвета Караянчева.

Преди два дни Томислав Дончев обяви, че „в ГЕРБ предстоят големи кадрови промени“, които ще доведат до „нов живот“ на партията.

„ГЕРБ е в процес на отваряне към хора, които или са били в други партии, или изобщо не са били в други партии“, обяви днес Тома Биков, който е зам-председател на ПГ на ГЕРБ. Това, по думите му, позволява на партията да поддържа форма и да не се капсулира.

Всички тези промени, както и промени в устава ще се случат на започващото в 11.00 часа Националното съвещание на ПП ГЕРБ, което ще се проведе онлайн.

То е свикано по решение на Изпълнителната комисия.

На форума ще бъдат избрани предложените от Борисов заместник-председатели на партията, както и нови членове на Изпълнителната и на Контролната комисии.

На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ.

Очаквайте подробности!

Виж още:Тома Биков със странна заявка за управление на ГЕРБ и ИТНСтранна политическа заявка направи в интервю за БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. На фона на обявена…May 9 2021skafeto.com

Даниел Митов: Какво значи корупция на ГЕРБ?Какво значи корупция на ГЕРБ? От началото на Прехода имало ли е управление, което да не си е тръгвал…May 9 2021skafeto.com


loading...