дрон кораб

От Министерството на отбраната разпространиха кадри от дрон, който следи от небето заседналия край Камен бряг кораб „Vera su“, предава Дир.бг.

Дронът е собственост на ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна, като военноморското училище е част от междуведомствения екип, сформиран с цел намаляването на потенциалните рискове и освобождаването на плавателния съд.

Решението корабът да бъде наблюдаван с безпилотни летателни средства е част от мерките за разрешаване на кризата.

Летателните апарати ще извършват непрекъснато наблюдение на обстановката през светлата част на денонощието.

Малко по-рано стана ясно, че екипажът на заседналия плавателен съд отказва да бъде евакуиран заради нареждане на собственика на кораба.

Кризисният щаб работи в две направления – недопускане на проблеми с екипажа и предотвратяването на екокатастрофа, заяви главният директор на Аварийно-спасителната дейност към „Морска администрация – Варна“ и ръководител на операциите вицеадмирал Румен Николов.

„Ако се достигне до необходимост от евакуация, то тя да може да бъде в рамките на не повече от 20-30 минути. Претоварване – засега се водят разговори с плавателен съд, който да подходи в близост и да се намали дистанцията, съответно времето за претоварване на кораба“, каза той.

Операцията по разтоварването и изтеглянето на „Vera Su“ обаче няма да започне и в следващите два дни заради лошите метеорологични условия.

Виж още:Нов проблем: Собственикът на заседналия кораб не иска екипажът да бъде евакуиранСобственикът на кораба „Vera Su“, който заседна край Камен бряг, не иска екипажът да бъде евакуиран.…Oct 1 2021skafeto.com

Има огромен риск заседналият до Камен бряг кораб да се пречупиРискът за пречупване на заседналия кораб „Vera Su“ е огромен, заяви пред Труд председателят на Бълга…Sep 30 2021skafeto.com

Безобразие! Азотен тор се разсипва в морето при разтоварването на заседналия край Камен бряг корабАзотен тор се разсипва в морето при разтоварването на заседналия кораб „Вера Су“, алармира Епицентър…Sep 28 2021skafeto.com


loading...