Дълбоката държава в България

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Дълбоката държава управлява обществото в България. На мен ми се струва, че няма защо да бъдем изненадани, това не е нищо ново. Никой не ни е виновен за това. Ние всички граждани с поведението си, с избирателната активност, сме причина да се случва това. Това каза пред Евронюз България Димо Гяуров,бившият директор на Националната разузнавателна служба.

„Не бих казал, че мандатът все още не е връчен е лошо за първите две политически сили, напротив, това време им е необходимо, защото те все още не са готови. Съставът на бъдещия кабинет все още не е много избистрен и те опират не само до това дали да има министри от страна на ГЕРБ. Сигурното е, че и двете страни ще извлекат негативи от всичко случващо се“, коментира още Гяуров.

Той припомни, че Радостин Василев напусна групата на „Има такъв народ“ миналата година по подобен начин и изрази почуда защо „Продължаваме промяната“ са изненадани от действията на Василев.

Не изключвам възможността някой да се възползва от тези особености на г-н Радостин Василев и да го мотивира да изнася тази информация точно с цел да не се състави кабинет. Ако някоя служба или представители на службите имат отношение към това, подозирам, че никога няма да стане известно на широката публика.

Снощи г-н Петков говори за дълбоката държава, но това не са непременно службите, а по-скоро представители на службите или бивши сътрудници на службите, обвързани с едни по-широки икономически и олигархични интереси, каза още Димо Гяуров.