възмездие ще има

Проговори една от лекарките, която според родителите на починалото 3-годишно момче, е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев”. Заради трагедията с малкото дете здравното министерство разпореди проверка в три болници. Д-р Елена Георгиева е категорична, че детето е чакало 30 минути – време, в което състоянието му не е било тежко.

„В 1.30 часа ми бяха представени документите, в 2 часа детето бе прието. В този половин час установих, че става дума за дете, което има нужда от болнично лечение, но не от интензивно болнично лечение”, каза д-р Георгиева пред БТВ.

“Предложихме на родителите да бъдат хоспитализирани или в болница „Св. София”, която е на 3 минути път, или в Алексадровска болница. Те категорично отказаха”, добави тя.

„Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност”, посочи още медикът.

Д-р Елена Георгиева каза още, че според нея не е имало забавяне в лечението на детенцето.

Смъртта на 3-годишното дете, чиито родители търсиха помощ в три столични болници, предизвика проверка, назначена от ресорния министър Кирил Ананиев. Националната референтна лаборатория е установила наличие на риновирус у момченцето. От лабораторията обаче не твърдят, че той е причината за фаталния край.

Според родителите детето им е имало остра вирусна инфекция. Впоследствие и сепсис, което обаче още не е доказано.Ето я докторката, която върна вкъщи умиращото 3-годишно детеМайката на починалото 3-годишно момченце Алекс показа снимката и името на докторката, отказала да го…Nov 18 2019skafeto.com

loading...