Евгений Дайнов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Единственото разделение на властите, което виждаме, е между президента и премиера. Тази позиция изрази пред бТВ професорът от Нов български университет и политолог Евгений Дайнов.

Властта се е събрала и никъде нямало разделение на властите, по мнението му. Бойко Борисов подчини Корнелия Нинова и БСП на своята воля, изтъкна той. БСП е най-верният съюзник на Борисов, според него.

Лидерът на БСП била опозиция на „дърлене“, но не и на алтернативни политики.

Повечето политици в България не разбират от политика, те разбират от схеми, убеден е Евгений Дайнов. БСП била превзета отвътре. Политиците ни са контролирани, по мнението му.

Ляв депутат: Нинова разцепи БСП, това е факт (ВИДЕО)Има разцепление в БСП, но този факт ще стане ясен и видим след месеци, а сега е видно, че има разцеп…Dec 12 2019skafeto.com

В България политиката е на смъртно легло, каза той. Власт без граждански контрол безчинства, предупреди Дайнов.

Отстраняването на Цветан Цветанов бил част от процес в ГЕРБ. Борисов не е цялата власт, той има парче от властта, смята той. Властта изтекла от партията на Борисов като според него властта ще се концентрира в прокуратурата.

Не очаквам Цветанов сега да направи партия, прогнозира Евгени Дайнов.

Цветан Цветанов: Бях дискредитиран!„Предизвикателства“ е думата на 2019 г. според Цветан Цветанов. Попитан в предаването „Годината“ по …Dec 21 2019skafeto.com