Евгения Крумкова

Нелеп инцидент осуети началото на проверката за смъртта на 29-годишната родилка Евгения Крумкова и нероденото й момиченце в МБАЛ-Благоевград, след като изпратеният тази сутрин от „Медицински надзор“ гинеколог е получил инфаркт, съобщи в. „Струма“.

Младата жена издъхна на 16 юни на операционната маса в благоевградската болница, след като й била поставена упойка. Тя трябвало да роди със секцио втората си рожба, тъй като преди 3 години по същия начин дошъл на бял свят първородният й син. Минути, след като анестезиологът поставил упойката обаче, Евгения започнала да се задушава и въпреки усилията на екипа – починала. Лекарите не успяли да извадят от утробата й и бебето.

Тази сутрин в МБАЛ-Благоевград пристигнал гинеколог от столицата, който да извърши проверка на документацията, свързана със смъртта на младата жена и детето й. Докато чакал обаче му прилошало, а медиците в лечебното заведение установили, че е получил инфаркт. Одиторът е опериран и са му поставени два стента. Настанен е за лечение.

Според аутопсията причината за смъртта на родилката е остра дихателна и сърдечна недостатъчност, поради силно увредени бели дробове и възпаления на вътрешните органи, причинени от недолекуван Covid-19, от който младата жена боледувала през февруари.

Очакват се резултатите от хистологичните проби, както и тези от проверката в МБАЛ-Благоевград, която ще продължи с нови проверяващи.

Ужас в Благоевград: Родилка почина на операционната маса преди секцио, бебето й също не оцеля30-годишна родилка почина след направената анестезия преди да започне планираното секцио в АГ отделе…Jun 17 2021skafeto.com

Трагедията в рода на починалата родилка е огромна, на 20 г. издъхнал брат ѝ, изгубила е и родителите си29-годишна родилка, която почина по време на планирано секцио в болницата в Благоевград, преди годин…Jun 18 2021skafeto.com

Мъжът на починалата родилка проговори за трагедиятаМъжът на починалата в благоевградската болница родилка Крум Златарски настоя за независима експертиз…Jun 19 2021skafeto.com


loading...