Евроатлантически център за сигурност

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Бившият втори във ПП „ГЕРБ“ Цветан Цветанов създаде „Евроатлантически център за сигурност”, за да има място, от което да прокарва публично мнения. Неговата неправителствена организация може да се разглежда като първи стъпки на един политически проект. Това анализира професор Николай Радулов, експерт по национална и международна сигурност, преподавател в Нов български университет и бивш главен секретар на МВР.

„Да направиш специалист по физкултура шеф на аналитичен център е трудно. Някой трябва да очертава стратегиите за анализи. Хората в Центъра трябва да са специалисти по анализите, а те са специалисти по други неща. Няколко души са юристи, няколко са журналисти”, коментира проф. Радулов.

За политически проект на Цветанов заговори преди дни и премиерът Борисов. Тогава бившият му заместник отрече да се занимава с политика.

Ако не се прави аналитичен център с някаква цел, съществуването му е под въпрос, смята проф. Радулов. „Иван Костов закри своя Център за анализи и управление на рискове поради финансови причини. Отначало нещата тръгват добре, но след това няма кой да поръчва труда ти”, каза специалистът.

Вижте още:Премиерът: Цветанов ме обиди! Мен лично и ГЕРБ!Цветан Цветанов обиди партията, обиди и мен, обиди всички след изказванията му за смесените райони. …Nov 1 2019skafeto.com

Плевнелиев се намести на мястото на Цветанов в ГЕРБПървият, който днес излезе на трибуната на националната работна среща на ГЕРБ с кметове и общинари в…Nov 7 2019skafeto.com