Европейски медии герб

Европейски медии, с които се е свързал брюкселският сайт EURACTIV, категорично отрекоха обвинението на депутата от ГЕРБ Тома Биков, че публикациите им за България са платени, като подчертават, че подобни практики са им чужди.

Биков отправи обвиненията в предаването “Още от деня”. Водещата изрази учудване от твърдението му, на което той репликира, че подобна “услуга” не струвала особено скъпо.

Особено след протестите на 2 септември, в западните медии излязоха много статии за случващото се в България, в които почти всички, с изключение на испанския ABC (вестникът на носталгиците по Франко) бяха критични към управлението на Бойко Борисов. Според медийни специалисти съществено е, че пресата в Германия, която досега си е затваряла очите за управлението на ГЕРБ, сега е в авангарда на критиките, отбелязва EUROACTIV.

„След като EURACTIV изпрати имейли до редакциите на Дойче Веле, Шпигел, БиБиСи, Гардиън, Евронюз, Политико, ИЮОбзървър, започваха да валят опровержения. Редакциите подчертават, че не приемат външно заплащане, за да информират читателите и зрителите си, защото това би било грубо нарушение на професионалните им задължения и на журналистическата етика.

Сред реакциите във Фейсбук много са мненията, че внушението на Биков за подкупността на западните медии почива върху собственото му – и на ГЕРБ – разбиране за работа с четвъртата власт. То със сигурност върши работа у нас, но не и в чужбина“, заключава сайтът.

Фондация „Конрад Аденауер“, която близка до ГЕРБ, също коментира изявлението на Биков. Фондацията упреква депутата, че не откликнал на поканата им за разговор, където „с удоволствие щяхме да Ви разкажем, че поне в сериозните медии в Германия, никой не взима пари, за да прави репортажи – особено за текстове относно България.“

„Ние не сме получили нито един сигнал за оттеглена подкрепа от страна на Европейската народна партия (ЕНП). Това, което се разиграва в европейската преса, са директно платени публикации от българи“, заяви още Биков.

Изненадващо изявление на Toma Bikov! „Това, което се разиграва в европейската преса, са директно платени публикации от…

Posted by KAS Media Programme South East Europe on Saturday, September 19, 2020

Запитан обаче кои медии и публикации визира, Биков не можа да посочи конкретно. „Понеже нямам доказателства, няма как да кажа конкретна публикация, но една не малка част от тях са си поръчки“, твърди Биков.

„Европейските медии между другото също вземат пари“, посочи Биков без да уточни. „Ехее, колко хора, които да поръчват в България, не е толкова скъпо. Не мога да казвам имена”, каза Биков в национален ефир.

За нестихващите протести в България срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, както и за проблемите с корупцията у нас, пишат не само издания от Западна Европа, а и отвъд океана.

С материали, отразяващи обстановката у нас, излязоха „Ди Цайт“, „Ди Велт“, вестник „Райнпфалц“, „Шпигел“, „Индипендънт“, Евроактив, Евронюз, „The Brussels Times“, „Политико“, „Интелинюз“, „Гардиан“, Полски институт за международни отношения, “Файненшъл Таймс” (ФТ), американската медия The World и други, припомня БГНЕС.

Виж още:Проф. Герджиков: 90% от подписалите предложението на ГЕРБ за Конституция не са я чели„90% от подписалите предложението на ГЕРБ за Конституция не са я чели, не е само г-н Марешки.“ Това …Sep 19 2020skafeto.com

Война ГЕРБ – Цветанов! Ключов човек на властта отговори на обвиненията за всяване на страхДосега в работата си на държавен и общински служител никога не съм се интересувал от партийната или …Sep 18 2020skafeto.com

ГЕРБ отказа 5 лв. по-високо обезщетение за безработицаДПС и БСП се съюзиха с искане минималното дневно обезщетение за безработица да се вдигне малко повеч…Sep 17 2020skafeto.com

Горещо проучване на Галъп: БСП вече е пред ГЕРБ, 60% искат оставката на кабинетаБСП вече е пред ГЕРБ. Затвърждава се подкрепата за протестите. Блокадите обаче не са се понравили. Л…Sep 17 2020skafeto.com

Десислава Атанасова: ГЕРБ е стабилна!ГЕРБ не се разпада, колкото и да прорукуват политическите опоненти, партията е стабилна, коментира п…Sep 19 2020skafeto.com

loading...